Katowice repülőjegy

Katowice repülőjegy

Katowice repülőjegy

Ha a Katowicébe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Katowice repülőjegy árak oldalunkat.

Katowicébe jelenleg csak átszállással lehet repülőjegyet foglalni, egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat Budapestről ide. Átszállással a LOT, a Lufthansa és az Austrian Airlines légitársaságok kínálnak olcsó Budapest – Katowice repülőjegyeket.
(A kép forrása: Lestat (Jan Mehlich))

 

Katowice

A lengyelországi Katowice a a Kłodnica és a Rawa folyók mentén épült Felső-Sziléziában. A 22 kerületből álló város Lengyelország legjelentősebb agglomerációjának központjában helyezkedik el.

Katowicében számos építészeti műremek található, ahol a találkozhatunk a szecesszió, az eklektika, a modernizmus, illetve a neoklasszicizmus elemeivel. Kiemelkedik ezek közül a Krisztus Király Székesegyház, valamint a régi Sziléziai Tartomány Gyűlés hatalmas épülete. Az utazóknak nem szabad megfeledkezniük Nikiszowiec és Giszowiec százéves munkáskolóniáiról sem. A Tadeusz Kościuszko Parkban álló történelmi ejtőernyős ugrótorony is megér néhány pillantást.

A látogatóknak érdemes megtekinteniük a Spodek stadiont, ahol az 1976-os A-csoportos jégkorong világbajnokságot rendezték. A sportlétesítmény kulturális rendezvényeknek is helyet ad, ilyenek például a rendszeresen megtartott Mayday Polska techno fesztivál, a Metalmania rock fesztivál és a Rawa Blues Festiwal. Világhírű előadók koncertjei is előfordulnak itt.

A sörkultúra iránt érdeklődők számára lényeges állomás a Tyskie Sörfőzde, amihez egy kis múzeum is tartozik. A látogatás végén természetesen meg lehet kóstolni Lengyelország egyik legkedveltebb sörét, amelyből évente mintegy 8 millió hektoliterrel állítanak elő a sörfőzdében.