Kuba repülőjegy

Kuba repülőjegy

Kuba repülőjegy

Ha Kubába keres repülőjegyet, vagy szeretné összehasonlítani a különböző légitársaságok Kubába szóló repülőjegy ajánlatait, csak adja meg a fenti repülőjegy kereső űrlapban, hogy melyik kubai városba keres repülőjegyet, majd kattintson a keresés gombra.

Repülőjegy keresőnkkel az összes kubai város nemzetközi repülőterére kereshet repülőjegyet, de a jobboldali oszlopban felsoroltuk a legkeresettebb Kubába szóló repülőjegyeket.

Kubában összesen 10 nemzetközi repülőtér van, azomban Budapestről Kubába, csak két úti célt javaslunk, Havannát (HAV), illetve Varaderot (VRA). A többi repülőtérre is el lehet jutni Budapestről, de ezeknek az ára magas, illetve csak több átszállással oldható meg. Ha a repülőjegy kereső „HOVÁ” mezőjébe annyit ír „Kuba” az összes kubai repülőtér ki fog listázódni. Ha a kubai tartózkodása alatt Kubán belül szeretne repülni, repülőjegy keresőnkkel ezekre a repülőutakra is tud keresni és foglalni repülőjegyet. A kubán belüli repülőjegyek nem drágák, 100 dollár körül már el lehet repülni Havannából Santiago de Cuba-ba.

 

Népszerű úti célok Kubában

 

Havanna

Havanna repülőjegy

Kuba fővárosában járva – főleg a belvárosban – úgy érezhetjük, hogy egy száz évvel ezelőtti városba csöppentünk, ahol éjjel-nappal forr a hangulat, csábítják az utazót a színházak, kabarék és éjszakai lokálok világába....

Bővebben »

Varadero

Varadero repülőjegy

Varaderóban a pihenésről, a luxusról szól szinte minden. A rengeteg szállodában szinte nem is kapható más csomag, csak „all inclusiv”. Épp ezért sok turista érkezik Európából és Kanadából. Amennyiben nemcsak a szállodában szer...

Bővebben »

Kuba

Kuba a Karib tenger legnagyobb szigete. Mivel politikailag elszigetelt ország, teljesen más kép fogad minket, miután kijöttünk a repülőtérről. Az 59-es forradalom óta olyan, mintha megállt volna az idő a szigeten. A kommunista Kuba nem arra rendezkedett be, hogy a karibi térségbe vágyó amerikai turistákat fogadja, így Kuba eltér a többi Karib üdülő helyektől. Bár Kubában is fényűző 5 csillagos luxushotelek várják ma már a turistákat, illetve a helyiek is nagyon barátságosak az odalátogatókkal, mégsem vált tömeg turista célponttá Kuba és talán ez adja meg az egyedi hangulatát.

Ha Kubába foglal repülőjegyet érdemes odafigyelni mikor utazik. A sziget éghajlata szubtrópusi, két évszak a száraz és a nedves váltja egymást. A nyári száraz évszakban az átlaghőmérséklet 25 fok, még a téli csapadékos időszakban, ami májustól októberig tart 21 fok. Ez utóbbi talán kevésnek tűnhet, de még a téli időszakban is napközben szinte mindig 25 fok felé emelkedik a hőmérő higyany szála. A páratartalom szinte egész évben 75% fölött van. Ha javasolhatjuk augusztustól októberig ne nagyon utazzon Kubába, ugyanis ez a hurrikánszezon a szigeten hatalmas viharokkal, széllel, özönvízszerű felhőszakadásokkal.

Kuba nem csak a trópusi nyárról, a fehér homokos strandokról szól. Világhírű a kubai szivar, és a rum is. Nem csoda, hogy Havanna Hemingway kedvenc helye lett, és bár sokan nem tudják, de neki köszönhetjük, hogy Európában kedvelt ital lett a rum, ugyanis ő hozta be a rum kultúrát, a rum alapú koktélok (cuba libre, pina colada, daiquiri) receptjeit a párizsi bárokba.

Ahopgy már említettük a kubaiak nagyon barátságosak, nyugodtan lehet tőlük segítséget kérni, ha salsa-t szeretne tanulni, akár az utcán is megtanítják a helyiek. A közbiztonság jó Kubában, a Karib térségben itt a legjobb, bár az utóbbi időben egyre több a zsebmetszés. Érdemes az útlevélről másolatot készíteni, és ha elveszti, a Magyar Nagykövetségre menjen el legelőször (cím: Havanna, Calle G. No. 458. entre 19. y 21. Vedado, telefon: +53 7 833 3365, mobil: +53 5 880 21 10).

Tény hogy nem olcsó a repülőjegy Kubába, ezért ha ott jár feltétlenül élvezze ki az utazás minden percét, a sok pihenés, szivarozás, és koktélozás közben érdemes körülnézni a nagyobb városokban, vagy éppen egy vidéki cukornádültetvényen vagy egy szivargyárban.