Havanna repülőjegy

Havanna repülőjegy

Havanna repülőjegy

Ha a Havannába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Havanna repülőjegy árak oldalunkat.

Havannába repülővel csak átszállással lehet eljutni. A legolcsóbb Budapest – Havanna repülőjegyeket a KLM, Air France, és a Lufthansa légitársaságok kínálják.

 

Havanna

Kuba fővárosában járva – főleg a belvárosban – úgy érezhetjük, hogy egy száz évvel ezelőtti városba csöppentünk, ahol éjjel-nappal forr a hangulat, csábítják az utazót a színházak, kabarék és éjszakai lokálok világába. Számos kulturális program várja a turistákat, különösképpen az óváros, mely a világörökség része is.

A Kubai Hadtörténeti Múzeum a Fuerza Real-nál található, mely a város legrégebbi erődje a XIX. századból. Híres látnivaló a Fegyverek Tere (La Plaza de Armast), melyet impozáns paloták vesznek körül. Közülük kiemelendő a Palacio de los Capitales Generales. A barokk stílusban épült Catedral de san Cristóbal az egyik leglátogatottabb templom, mely helyet ad a Kolumbusz síremléknek. Havanna hatalmas tere a Plaza de la Revolución, fő ékessége a szürke márványból épített Jose Marti emlékmű, melynek tetejére lift viszi fel a látogatókat, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. A főváros parti sétánya a Malecon, mely minden napszakban más arcát mutatja, és a helyiek életébe is bepillantást enged.

Ha már Kubában járunk, semmiképpen nem feledkezhetünk meg az ország védjegyének számító szivarról sem. A Fábrica de Tabacosban tett gyárlátogatás érdekes programot ígér, legyen szó szivarozó, vagy nem dohányzó látogatóról. Kuba a salsa tánc szülőhazája, így Havannában járva nappal az utcákon, éjjel a szórakozóhelyeken ismerkedhetünk az egyedi életérzést nyújtó ritmusokkal és leshetünk el néhány lépést a helyi mesterektől.

Havanna repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A José Marti Nemzetközi repülőtér (HAV)17,8 km-re fekszik Havanna központjától délre. A reptérnek 4 terminálja van. Az 1-es terminál a belföldi repülőjáratokat szolgálja ki, a 2-es Terminál a Charter repülőjáratokat szolgálja ki. A 3-as Terminál szolgálja ki a nemzetközi járatokat, egyébként ez a legmodernebb terminál. Ha nincs előre megszervezett transzfer-e a szállodához, leginkább a taxit ajánljuk a bejutáshoz. A városközpontba ~20-25$-ba kerül a viteldíj, de a beszállás előtt mindenképpen egyezzen meg a viteldíjról, nehogy meglepetés érje.