Peking repülőjegy

Peking repülőjegy

Peking repülőjegy

Ha a Pekingbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Peking repülőjegy árak oldalunkat.

Pekingbe jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen repülőjegyet, de átszállással a Qatar Airways (átszállás Dohában), a Lufthansa (átszállás Münchenben), az Austrian Airlines (átszállás Bécsben), a SWISS (átszállás Zürichben) és a Turkish Airlines kínál olcsó Peking repülőjegyet.

 

Peking

A Kínai Népköztársaság fővárosa büszkén emelkedik ki a többi település közül, s talán éppen ez a büszkeség adja Kína politikai, oktatási és kulturális erejét. Beijing, vagyis az”északi főváros”, - ugyanis így hívják a kínaiak Pekinget -, a tradicionalitásra, a szocialista realizmusra és az újkori vívmányokra egyaránt támaszkodik, melynek köszönhetően varázslatos elegyét alkotja a jelen és jövő stabil egységének, megálmodott szimbiózisának.

Legendák és mesék szövik át a kínai metropolisz történelmét, ami éppen annyira valóságos, mint amennyire lehetne szürreális is. A „pekingi opera” archaikus nyelvezete, a siheyuan hagyományos építészeti stílusa, a mandarin konyha, vagy akár a cloisonné (rekeszzománc) fémmegmunkálási technika olyan világba enged betekintést, ami az ázsiai félteke sajátja és kizárólagos ékköve. A pekingi kacsa hallatára szinte azonnal összefut a nyál a szánkban, és van is rá okunk. A kínai konyha eme jellegzetessége igazi ünnepi élmény, érdemes hát megkóstolni, ha már utunk Peking hegyei közé vezet.

A „Tiltott Város” területére senki nem léphet be engedély nélkül, éppen ezért csüng rajta a világ szeme és ejti rabul újra és újra az idelátogató kíváncsiskodók százait és ezreit. A Tiszta hullámok kertje, vagyis a Nyári Palota az UNESCO Világörökségi listájának része, ahol az ember egy időre valóban elfeledheti gondjait, és bőrén érezheti a megbocsátó égi hatalmak őrző tekintetét.

Peking egyszerre ősi és modern, bűvös és ijesztő, mégis van benne valami rendkívüli, ami kiemeli Kína többi városa közül. Ha szomjazza a rejtélyeket és mirákulumokat, akkor Beijing a legideálisabb hely, hogy kiélhesse eme vágyait.

Peking repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Pekingnek két reptere van, amelyekből a nagyobb a Peking Nemzetközi Repülőtér (PEK), ami Peking központjától 29,8 Km-re fekszik észak-keletre. A repülőtér forgalma az utóbbi években nagyon erősen emelkedett, emelkedik, 2012-ben 82 milliós volt az utasforgalma, amivel a világ 2. legforgalmasabb repülőtere Atlanta után. A Peking Nemzetközi Repülőtér az Air China, a Hainan és a China Southern Airlines légitársaságok központi reptere.

A repülőtérnek 3 terminálja van, amelyikből a Terminal 1 csak a belföldi járatokat szolgálja ki. A Terminal 3 2008-ban nyílt meg.

A városba vaó bejutáshoz a leggyorsabb az Express Railway vonat, ami napközben 10-12 percenként jár, megáll a 2-es és 3-as Termináloknál és ~910 Ft-nak megfelelő jüan-ba kerül egy jegy.