Doha repülőjegy

Doha repülőjegy

Doha repülőjegy

Ha a Dohába szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Doha repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Doha repülőjegyet csak a Qatar Airways légitársaság kínál, de nem minden esetben ez a legolcsóbb, mivel átszállással a Turkish Airlines, a Lufthansa, és a British Airways is kínál olcsó Doha repülőjegyeket.

A közvetlen Qatar Airways Budapest – Doha repülőjáratok menetrendjét itt tekintheti meg.

 

Doha

Ha igazi luxusra vágyunk, modern és exkluzív helyeken kényeztetnénk magunkat, Katar fővárosa igazán jó választás. Ha nem a májustól szeptemberig tartó forró nyári időszakot választjuk, akkor még az időjárás is a kellemes kikapcsolódást támogatja.

Doha jelenleg az iszlám kultúra és a nyugati hitech világ keveréke, ahol minden a fényűzésről szól, s mindez a helyiek hatalmas vendégszeretetével, alázatos viselkedésével párosul. Szinte mindegyik épület a modern építészet egy-egy mintapéldánya, így a város összképe ezzel feledhetetlen élményt nyújt.

Az aktív pihenés szerelmeseinek a város hatalmas élmény lehet, hiszen nem kevesebb, mint öt sportstadion (köztük egy teniszkomplexum), továbbá egy golfklub is rendelkezésükre áll. Mivel a városnak hatalmas bevételei vannak az olajiparból, a kereskedőket nem terhelik meg magas adókkal. Ebből kifolyólag a vásárlók egy jó kis alkudozás után a listaár töredékéért juthatnak a termékekhez. Vásárlásra kiváló hely a belváros, Souq Waqif utcái vagy a Villagio Mall bevásárlóközpont. Doha városképének egyik jellegzetes tájékozódási pontja a modern építészet egyik műalkotásának számító Aspire-torony. A leggazdagabb réteg számára készült Doha partjaitól néhány száz méterre a Gyöngy nevű mesterséges szigetcsoport, ahol szállodák, szórakozóhelyek és éttermek várják a felső tízezer tagjait. Két múzeum, az Al-Rumailah Park, vagy a város nevezetességének számító Grand Hamad utca is várja a kíváncsi turistákat.

Doha repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Doha Nemzetközi Repülőtér (DOH) a városközponttól 12 km-re dél-keletre fekszik. EZ a repülőtér az ország egyetlen reptere, éves utasforgalma 21 millió. Dohának már elkészült az új repülőtere (Hamad Nemzetközi Repülőtér), de többször elhalasztották az átadását. Miután az új repülőtér üzemelni fog, folyamatosan át fogja venni a Doha Nemzetközi Repülőtér szerepét, és forgalmát. A új repülőtér egyébként közvetlenül a régi mellett fekszik.