Vancouver repülőjegy

Vancouver repülőjegy

Vancouver repülőjegy

Ha a Vancouverbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Vancouver repülőjegy árak oldalunkat.

Az alacsony kereslet és a nagy távolság miatt jelenleg egyik légitársaság sem kínál közvetlen Budapest – Vancouver repülőjegyet, de átszállással a KLM, Air Canada, a Lufthansa, az Austrian Airlines, az Air France és United Airlines légitársaságoknál lehet olcsó Vancouver repülőjegyet foglalni Budapestről.

 

Vancouver

Kanada egyik legvirágzóbb városa a Fraser folyó és a Burrard-öböl közti félszigeten helyezkedik el, ennél fogva több pontjából is csodás kilátás nyílik mind a tengerre, mind a kikötők és felhőkarcolók rengetegére.

Maga a belváros, az öbölbe nyúló kis félsziget, mely gyalogszerrel is könnyen bejárható. Gastown, mint óváros, a műemlékvédelemnek köszönhetően bővelkedik a XIX-XX. század hangulatát idéző utcácskákban, a Cordova Streeten pedig nagy bevásárló körutakat lehet tenni. Itt található a város nevezetessége, a gőzgép által hajtott gőzóra.

A Harbour Centre-ben található az a 167 méteres torony, melynek tetejére üvegliftek viszik fel a látogatókat, csodálatos kilátást biztosítva egész Vancouverre. A Canada Place-ről indulnak átkelőhajók, vízibuszok és sétahajók Vancouver-szigetre, Alaszkába és Észak-Vancouverbe.

A keleti városrészben található a kínai negyed, melynek szívében terül el a Klasszikus Kínai Kert, taoista kertfilozófia alapján építve. Innen könnyen eljuthatunk a Science World-be. A város nyugati részén számos parkban kikapcsolódhatunk, közülük a Queen Elisabeth Park a leglátogatottabb. Kanada egyik legközkedveltebb múzeuma az antropológiai múzeum is itt található, a Stanlex Park pedig a maga 400 hektárján számtalan kikapcsolódási lehetőséget biztosít sportpályáival és hatalmas állatkertjével.

Mivel a nagyvárosi övezet lakosainak 43%-a nem angol anyanyelvű, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Vancouver a világ egyik legnemzetközibb városa. Ha nyitott és közvetlen emberek társaságát keressük, itt meg fogjuk találni.

Vancouver repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Vancouver Nemzetközi Repülőtér (YVR) a városközponttól 11,2 km-re fekszik délre. A reptérnek 2012-ben 17,5 milliós utasforgalma volt, így ez a repülőtér Kanada második legforgalmasabb repülőtere. A repülőtér az Air Canada és a WestJet légitársaság központi repülőtere.

A reptérnek 3 terminálja van, egy belföldi, egy nemzetközi, és egy vizi repülőtereknek fentartott terminál.

Tömegközlekedéssel a leggyorsabban helyi vonattal tud bejutni. A The Canada Line 26 perc alatt ér be Vancouver központjába és 18 perc alatt Richmondba. A megálló a nemzetközi és belföldi terminálok között van.