Toronto Állatkert, Toronto látnivalók

Toronto Állatkert

Toronto Állatkert

Kanada legnagyobb állatkertje

Bárhol is nyaralunk, ha nem egy strandolód-napozós vakációt képzelünk el magunknak, szükség lesz arra, hogy minden napra jusson valamilyen program. Ha kisgyerekekkel töltjük a vakációt, fontos odafigyelni arra, hogy az ő igényeiket is kielégítő helyeket látogassunk meg, és ne csak a múzeumokat rójuk. Ilyenkor jelenthet kiváló megoldást az állatkert, különösen, ha Torontóban vakációzunk, a hatalmas Toronto Zoo ugyanis garantáltan nem csak a kicsiknek jelent majd maradandó élményt!

A Toronto Zoo 1974 augusztusában nyitotta meg kapuit a látogatók előtt Metropolitan Toronto Zoo néven, azóta azonban számos fejlődésen esett át, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az egyik legnépszerűbb célpontja a Torontóba utazó turistáknak. A parkot igen könnyű megközelíteni, hiszen a Rough Park határában foglal helyet. Az állatkert 278 hektáron terül el, ezzel a mérettel a leghatalmasabb állatkert egész Kanadában.

Az állatkert a könnyebb tájékozódás érdekében hét területre van felosztva aszerint, hogy milyen állatok kifutója helyezkedik el az adott helyeken, így garantáltan nem hagyjuk ki a minket leginkább érdeklő egyedeket, ami egyébként nem könnyű, a parkban ugyanis mintegy 450 állatfaj 5000 egyede talált otthonra. A parkban arra törekednek, hogy az állatok környezete minél inkább hasonlítson eredeti élőhelyükre, így a látvány is igazán különleges.

 

?!