Spadina Múzeum, Toronto látnivalók

Spadina Múzeum

Spadina Múzeum

Különleges építészeti remekmű Torontóban

Sokak számára a helyi múzeumok meglátogatása, látnivalók felkeresése és a kulturális programok elmaradhatatlan részei a nyaralásnak. Nem mindenki szeret a tengerparton napozni akár két hétig, jó néhányan az aktív kikapcsolódástól töltődnek föl igazán. Ha úgy érezzük, ebbe a kategóriába tartozunk, Torontó kitűnő választás lehet számunkra. Ha itt töltjük a vakációt, semmiképpen ne hagyjuk ki a Spadina Museumot, melynek már az épülete is különleges élményt biztosít a látogatóknak.

Az épület művészete, dekorációja és építészeti megoldásai az 1860-as évektől egészen az 1930-as évekig idézte a korokra jellemző stílusjegyeket. Miután felújítás miatt egy évre bezárták a múzeumot, 2010-ben nyitotta meg újra kapuit a látogatók előtt, ekkor azonban már elsősorban a két világháború közötti időszak, vagyis az 1920-as és 1930 évek stílusát idézte.

Az első ház, amit a területen 1818-ban felépítettek, William Warren Baldwin nevéhez fűződik, ő adta az épületnek a Spadina nevet is, azonban a ház 1835-ben leégett. Baldwin egy kisebbet épített a területen 1836-ban. Torontóban járva mindenképpen látogassunk el a Spadinába, még ha csak kívülről nézzük is meg, csodás látványosság, az 1800-as évekbeli vidéki életet idézi.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!