High Park, Toronto látnivalók

High Park

High Park

Torontó High Parkja

A High Parkról természetesen az emberek többségének London jut az eszébe, és a brit fővárosban található hatalmas park. Ilyen néven azonban Torontóban is létezik egy hasonlóan nagy szabadtéri terület, ahol helyiek és turisták egyaránt szívesen pihennek, sétálnak, vagy épp sportolnak, miközben élvezik a természet közelségét. A park közel 160 hektárnyi területén a kikapcsolódás számtalan lehetősége várja a torontóiakat és a látogatókat egyaránt.

A torontói High Park létrejötte John George Howard nevéhez fűződik, aki 1873-ban 65 hektárnyi földjéből 48 és fél hektárt adományozott a városnak, halála után pedig a birtok többi része is Torontóra szállt. Ehhez később a város hozzácsatolt még 71, illetve 29 hektárnyi területet, így jött létre a park mai alapterülete. A High Parkban rengeteg dombot, lejtőt és emelkedőt találhatunk, valamint két mélyebb szakadékot is. A terep igen változatos, a nyugati részen gondosan kialakított kertek jellemzőek, a közepén hatalmas, nyitott területek láthatók, míg a keleti részen sűrű erdők.

A természetes adottságok meghagyása mellett igyekeztek szórakozási lehetőségeket is biztosítani a parkba látogatóknak, ezért több sportpálya, játszótér, uszoda áll rendelkezésre, de található a területen szoborpark, növénykert, melegház, éttermek, szabadtéri színház és egy kisebb állatkert is.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!