Exhibition Place, Toronto látnivalók

Exhibition Place

Exhibition Place

Egy egész kerület a kiállításoknak és más rendezvényeknek

Nem ritka, hogy egy nagyvárosnak van egy – vagy több – jellegzetes utcája, városrésze, ahol gyakran fordulnak meg a turisták, és ahol számos szórakozási lehetőség akad a látogatók számára. Torontóban nem csak egy utcát, hanem egy egész kerületet szántak erre a célra, így alakult meg az Exhibition Place (magyarul Kiállító hely, Kiállító tér) nevet viselő kerület, ahol találhatunk többek között kiállításokat, kereskedéseket, színházat, műemlékeket, parkokat és sportlétesítményeket is.

Az Exhibition Place Torontó belvárosának nyugati részén kapott helyet. A kerületben számos történelmi épület és nyitott tér található, és számos tevékenységnek, eseménynek, rendezvénynek ad otthont egész évben. Ennek ellenére leginkább két nyaranta megrendezett eseményéről, a Canadian National Exhibitionről (Kanadai Nemzeti Kiállítás) és a Royal Agricultural Fairről (Királyi Mezőgazdasági Vásár) híres.

A kerület ad helyet a Direct Energy Centre-nek, ami Kanada legnagyobb kereskedelmi központja, illetve a a Ricoh Coliseumnak, valamint különböző nemzetközi rendezvényeknek, mint például a Honda Indy Toronto, és más kiállítások. Ha Torontóban járunk, mindenképpen nézzük meg ezt a színes forgatagot, garantáltan érdekes program lesz!

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!