Edwards Garden, Toronto látnivalók

Edwards Garden

Edwards Garden

Torontó botanikus kertje

Még egy nagyvárosban is szükség van növényekre, fás, bokros, virágos parkokra, ahová a lakók elmenekülhetnek egy kicsit a közlekedés zaja elől, és a természetben érezhetik magukat. Torontóban is több ilyet találunk, például a High Park is ilyen, van azonban egy olyan hely is, ahol rengeteg növényt csodálhatunk meg, ugyanis egy botanikus kert is helyet kapott: ez az Edwards Gardens.

Az Edwards Garden tulajdonképpen egy kisebb része egy hatalmas parknak Torontón belül. A botanikus kertben rengeteg féle növénnyel találkozhatunk, vadvirágok, évelő növények is helyet kaptak, és még egy hatalmas sziklakertet is láthatunk. A kert a helyiek körében is igen népszerű, rengetegen töltik a szabadidejüket itt a turistákon kívül is, hiszen gyönyörű a környezet, és friss a levegő.

A kert egyébként Rupert Edwards nevét viseli, aki 1944-ben vásárolta meg a területet, 11 évvel később, 1955-ben azonban a városnak adományozta. A terep igen változatos, ami annak is köszönhető, hogy a parkon keresztül folyik a Don River folyó. A kertben több túraútvonal áll rendelkezésre azok számára, akik semmit sem szeretnének kihagyni, de ha szabadon bóklászni szottyan kedvünk, azt is megtehetjük, nem kötelező a kijelölt útvonalakon haladni.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!