Distillery District, Toronto látnivalók

Distillery District

Distillery District

Kerület a szeszfőzde körül

A világon szinte minden nagyvárosnak van egy idegenforgalmi szempontból meghatározó területe, utcája vagy része, ahol csak úgy nyüzsögnek a turisták, és rengetegen keresik fel minden évben. Budapesten a Váci utca, New Yorkban a Broadway, Torontóban pedig a Distillery District nevet viselő kerület, ami a belvárosban helyezkedik el. Számos kávézó, étterem található a területen, így a turisták által igen kedvelt, mivel itt minden megtalálnak, amire szükségük van, valamint itt található egy egykori szeszfőzde épülete is.

A szeszfőzdét 1832-ben alapították, 1860-ra pedig már a világ legnagyobb szeszfőzdéjévé vált, tulajdonképpen e köré épület a kerület, ami mintegy 53 ezer négyzetméternyi területen helyezkedik el, és több mint 40 régi épületnek ad otthont összesen 10 utcájában. A területen számos üzlet kapott helyet, ahol a turisták ajándékokat vásárolhatnak otthon maradt rokonaiknak, illetve különböző ruházati üzleteket is nyitottak.

Ha vásárolni nem is akarunk, érdemes erre a területre ellátogatni, ha Torontóban járunk, ugyanis igen érdekes üzletekkel, butikokkal találkozhatunk. Mivel a városrészben rengeteg a turista, a vendéglátóhelyek is ehhez alkalmazkodva nagyon igényesek, így egy kellemes ebédet vagy vacsorát is elkölthetünk itt.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!