Chinatown, Toronto látnivalók

Chinatown

Chinatown

Egy kis Kína Torontóban

Ha még nem jártunk Kínában, de érdekel a távol-keleti kultúra, Torontóban ez irányú kíváncsiságunkat is kielégíthetjük. Nem tévedés, a kanadai torontó egy városrészén úgy érezhetjük, mintha egy kínai városba csöppentünk volna, a találóan Chinatown (Kínaváros) névre keresztelt kínai negyed a megszólalásig hasonlít a kínai városokra. Ha az ember nem tudja, hogy Torontóban jár, könnyen azt hiheti, hogy az ázsiai országba érkezett.

Chinatownt természetesen elsősorban Torontóba költözött kínaiak lakják. A 19. században kezdett el kialakulni, mára pedig az egyik legnagyobb kínai negyed lett egész Észak-Amerikában. A városrészt 1870-ben kezdték el a kínaiak benépesíteni, az első ide érkezők Kaliforniából és az Egyesült Államok keleti partjáról költöztek át a kanadai városba, többnyire rasszizmusból eredő konfliktusok miatt.

A kínai negyed az egyik legérdekesebb színfolt Torontóban, mintha egy külön város lenne a városban. A Spadina Avenue-n jellegzetes ázsiai zöldségeket, gyümölcsöket, ajándéktárgyakat, bútorokat és kiegészítőket is vásárolhatnak az utazók, amiket egyébként csak Kínában tudnának beszerezni, emellett a hangulat is az igazi ázsiai országban uralkodó atmoszférának felel meg, érdemes ellátogatni ide, ha Torontóban járunk.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!