Casa Loma, Toronto látnivalók

Casa Loma

Casa Loma

Mesebeli kastély Torontóban

Minden városban van egy olyan hely, épület vagy más látványosság, amit egyszerűen nem lehet kihagyni, kötelező megnézni. Torontóban ez minden kétséget kizáróan a Casa Loma, ami egy torontói bankár háza volt az 1900-as évek elején. Az épület pontosan úgy néz ki, ahogy a mesékben ábrázolják a kastélyokat, vagy ahogy a képzeletünkben élnek: gyönyörű, díszes épület, megszámlálhatatlan, magasra nyúló toronnyal. Mindenképpen érdemes rá vetni egy pillantást, a látvány lélegzetelállító!

A kastélyt 1911-ben kezdték el építeni Edward Lennox tervei alapján, Sir Henry Mill Pellatt részére. A tulajdonos már az építkezés idején gondoskodott róla, hogy halála után a város tulajdonába kerüljön az épület, és történelmi, illetve katonai múzeum legyen belőle. Az épület 1914-re lett annyira készen, hogy a család beköltözhetett. Nagyszabású estélyek is többször helyet kaptak a házban, de a mai napig számos rendezvénynek ad otthont az épület.

Napjainkban a kastély tulajdonosa Torontó város, ahogy azt Sir Henry Mill Pellatt kívánta. A kastély egész évben nyitva áll a látogatók előtt, akik szép számban keresik fel minden évben: Casa Loma Torontó 10 leglátogatottabb és legnépszerűbb turisztikai látványossága közé tartozik.

 

?!