Quebec repülőjegy

Quebec repülőjegy

Quebec repülőjegy

Ha a Quebecbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Quebec repülőjegy árak oldalunkat.

Bár Budapestről Quebecbe egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Quebec repülőjegyet lehet foglalni az Air France, a British Airways és a KLM járataira.

 

Quebec

Ha Kanadában járunk, ne hagyjuk ki Észak-Amerika egyik legidősebb városát, Quebecet, melynek történelmi városrésze a Világörökség részét képviseli. Amikor ebben a városrészben sétálunk, olyan érzésünk van, mintha egy európai városban sétálgatnánk, hisz a kőépületek díszítései, valamint az utcák elrendezése bármelyik más európai városban megtalálhatóak.

Érdemes gyalogszerrel elindulni a városba, hisz a sokszor eldugott kis utcák hihetetlen épületeket, kifejezetten finom éttermeket rejtegetnek. Az építészet szerelmesei bizonyára nem tudnak majd könnyen elmenni a városból, hisz nemcsak a régi európai építészet csodáit tekinthetik meg, hanem a modern, sok esetben meglepő formát öltő épületeket is. Egyik érdekes múzeuma a Civilizáció Múzeum, ahol Kanada civilizációs fejlődését mutatják be hihetetlen gyűjteménnyel.

A régi városrész kanyargós utcáiban nemcsak éttermekbe, hanem kézműves termékeket árusító hangulatos kisboltokba is botolhatunk.

Ha ide készülünk, érdemes olyan időpontra tenni a látogatást, amikor a három fő kulturális esemény valamelyike zajlik. Egyik ilyen (talán a leglátványosabb) a Téli Karnevál, amikor egy jégkastélyt is felállítanak. A Nyári Zenefesztivál szinte minden ízlésnek megfelelő zenei kínálattal indul minden évben. A hivatalos nemzeti ünnep pedig június 24-én van, amikor is mindenhol fesztiválok, koncertek és kiállítások vannak.

Quebec télen és nyáron egyaránt jó úticél, amennyiben szeretjük a hangulatos nagyvárosokat.