Montreal repülőjegy

Montreal repülőjegy

Montreal repülőjegy

Ha a Montrealba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Montreal repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Montreal repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással az Air Canada, a SWISS, az Austrian Airlines, a KLM, a Lufthansa, a Delta Air Lines, az Air France, az Iberia és a British Airlines kínál olcsó Montreal repülőjegyet.

 

Montreal

Kanada második legnagyobb városa a Nagy-tavak vidékéhez közel, az Ottawa és Szent Lőrinc folyók torkolatánál fekszik. Lakossága túlnyomó részt francia anyanyelvű, de az angollal is kiválóan megértethetjük magunkat, ha erre a vidékre tévedünk. Leginkább nyári időszakban érdemes ide utazni, ugyanis számos fesztivál kerül megrendezésre ekkor. Közülük a legjelentősebbek a Nemzetközi Jazzfesztivál, a Francofolie és a Komédia Fesztivál.

Több történelmi és archeológiai múzeummal is büszkélkedhet a város. Montreal lakosairól, illetve a közhangulatról is sokat elárul az a tény, hogy itt bizony a mosolynak is nyitottak egy múzeumot, ahol minden évben megrendezik a Mosoly napot.

A városban mind a francia, mind az angol lakosság számára állítottak emlékműveket. Az egyik leglátványosabb, angyali női alakkal a tetején a George-Étienne Cartier emlékmű a csodaszép Mont-Royal Park keleti oldalán. Montreal egyébként is hatalmas zöld területtel bír, mely igényesen rendben tartott parkok formájában várja a kikapcsolódni vágyókat. Legmagasabb pontja a Mont-Royal (ahonnan a város elnevezése is származik), ahova talán kora este a legérdemesebb felsétálni, ilyenkor ugyanis elénk tárul a város felhőkarcolóinak csodásan kivilágított panorámája.

Műemléki védelem alatt álló fontosabb épületei, melyek előtt mindenképpen érdemes elhaladni, például a Windsor pályaudvar. A Québec Egyetem barokk stílusban kiemelkedő tornya is kedvelt látványosság a turisták körében.

Montreal repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Montrealnak két nemzetközi repülőtere van. A nagyobbik a Montreal-Pierre Elliott Trudeau Nemzetközi Repülőtér (YUH) a város központjától 20,9 km-re dél-nyugatra fekszik. A repülőtér Kanada második legforgalmasabb repülőtere a Toronto Pearson Repülőtér után, 2012-ben közel 14 milliós utasforgalma volt.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni Montreal belvárosába, a 747-es busszal teheti meg, amely egy éjjel-nappali járat a repülőtérről a központi buszpályaudvarra. A bejutás forgalomtól függően 45-60 perc, egy jegy ára 9 kanadai dollár.