Calgary repülőjegy

Calgary repülőjegy

Calgary repülőjegy

Ha a Calgaryba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Calgary repülőjegy árak oldalunkat.

Budapestről Calgaryba egyik légitársaság sem indít közvetlen repülőjáratokat, de olcsó Calgary repülőjegyet lehet foglalni az Air Canada, a Swiss, a Lufthansa és a KLM járataira.

 

Calgary

A kanadai város a legtöbb ember számára az 1988-as téli olimpiáról ismert. Calgary egy másik érdekessége, hogy kialakítottak egy olyan sétaútrendszert, amely az utakhoz képest 4,5 méter magasan helyezkedik el. Lényege, hogy mivel télen a nagy havazások miatt szinte járhatatlanok az utak, így a járda megemelésével az utakat is könnyebb tisztán tartani.

A város egyik legismertebb látványossága a Calgary Tower, melynek tetején nem csak kilátó, hanem kávézó és étterem is található. A toronyból az egész város gyönyörűen látszik, sőt tiszta időben a közeli hegyek is pompás látványt nyújtanak.

A tiszta levegőnek, a kitűnő tömegközlekedésnek köszönhetően 2013-ban a világon az ötödik legélhetőbb városnak szavazták meg. A rengeteg színház valamint a saját filharmónia is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen költöznek ebbe a városba. A városban található még Kanada legnagyobb Kínai Kulturális Központja. A központ belsejét összesen 561 sárkány díszíti, már csak ezért a látványért is megéri meglátogatni. Az Olimpiai tér, amit a téli játékokra alakítottak ki, jelenleg korcsolyapályaként működik, illetve különböző eseményeknek ad helyet.

Családosoknak ajánlott az állatkert, a botanikus kert valamint a prehisztorikus bemutatópark. Kisebbek és nagyobbak számára egyaránt feledhetetlen élményt nyújt az 1200 állat, valamint a 20 életnagyságú dinoszaurusz, de ezenkívül 2,6 hektáron nézhetünk meg ősállatokat.