Amman repülőjegy

Amman repülőjegy

Amman repülőjegy

Ha a Ammanba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Amman repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest Amman repülőjegyet egyik légitársaság sem kínál, de átszállással a Turkish Airlines, az Austrian Airlines, a Lufthansa, az Air France és a British Airways kínál olcsó Amman repülőjegyet.

 

Amman

Jordánia fővárosa eredetileg hét dombra épült a Jordán-folyó keleti partján, de Ammán mai területén 19 domb található. A legtöbb idelátogató turista véleménye szerint a legtöbb arab fővároshoz képest kellemesebb éghajlatú és nyugodtabb hangulatú, ahol érdekesen keveredik a tradíció és a modern világ.

Ammán napos lejtőin csak úgy virítanak a fehérre festett apró házacskák, utcáiban patinás minaretek és kellemes kávézók találhatók. Mint minden arab városban, az őslakók itt is nagyon kedvesek és segítőkészek; a bazársorokon hosszú órákat el lehet tölteni egy-egy kávézás apropóján, a szinte kötelező alkudozásokról nem is beszélve.

Leglátogatottabb látványosságai közé tartozik többek között az Omajjád palota vagy a Herkules-templom romjai, és Husszein király mecsetje. A Jabal el Qala (vagy más néven citadella) gyönyörű kilátást nyújt az egész városra. Továbbá a Nemzeti Múzeum is érdekes gyűjteményt tartogat a látogatók számára. A jelenlegi uralkodó, II. Abdullah autógyűjteményét is Ammánban tekinthetjük meg.

Akiket a tradicionális látnivalók nem annyira kötnek le, azokat a legmodernebb bevásárlóközpontok és éttermek várják. Utóbbiakban a beduin konyha fűszeres finomságai és tengeri specialitásai járnak az utazók kedvében.

A jordániai főváros egyébként kiváló kiindulópontot jelent az ország bebarangolásához, és ha nagy körutat nem is kívánunk tenni, a csupán 48 kilométerre fekvő Jerash-ba mindenképpen érdemes elutazni, ugyanis egy római kori, szinte érintetlen formájában megmaradt várost járhatunk be.

Amman repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Az Amman Queen Alia Repülőtár (AMM) 40,2 km-re, délre fekszik a város központjától. A repülőtérnek 6,2 millió volt az utasforgalma 2012-ben, Jordánia legforgalmasabb reptere. A repülőtér a Royal Jordanian Airlines központi repülőtere. Két terminálja van a reptérnek, a második 2013 tavaszán nyitott meg az utazóközönség előtt. Az európai repülőjáratokat a 2-es terminál kezeli, így nagy valószínűséggel Ön is ide fog érkezni, ha Ammanba foglalt repülőjegyet.

Az Airport Express buszok 30 percenként indulnak a városközpontba és vissza a reptérre, a buszjegy ára 1.5 dinárba kerülnek (~470 Ft), de a csomagokért külön 0,25 dinárt kell fizetni.