Tokio repülőjegy

Tokio repülőjegy

Tokio repülőjegy

Ha a Tokioba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Tokio repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Tokio repülőjegyet jelenleg egyik légitársaságnál sem lehet foglalni, de átszállással az Aeroflot, az Austrian Airlines, a Turkish Airlines, a Lufthansa, a KLM, az Air France és a Qatar Airway kínál olcsó Tokio repülőjegyeket.

 

Tokio

Japán fővárosa a maga 8 milliós lakosságával a világ egyik legnagyobb városának számít. De nemcsak méretével és népességi adataival szerepel a világvárosok élvonalában, hanem rendkívül fejlett gazdaságával is. Megszámlálhatatlan cég székhelye található itt, közlekedése talán a legfejlettebb, történelmi és természeti kincsekben pedig egyaránt bővelkedik. Kulturális élete virágzó: Legyen szó színházról, múzeumokról vagy modern építészeti remekekről, nincs olyan turista, aki ne találna magának több napra elegendő látnivalót, nem beszélve a csalogató japán gasztronómiáról. Egyszóval Tokió méltán lehet a nagyutazók Kánaánja.

Ha őszinték akarunk lenni, Tokióra egy hónap is kevés lenne, ami a látnivalót illeti, de ha már áldozunk a nem éppen olcsó repülőjegyre, egy hétnél rövidebb időre ne is tervezzünk! A látnivalókat legkönnyebben tömegközlekedéssel tudjuk megközelíteni. A város finoman szólva is túlzsúfolt, ezért az autós közlekedés nem kézenfekvő, na meg persze nem is olyan szórakoztató, mint mágnesvonatokkal és metróval pillanatok alatt eljutni A-pontból B-be.

Aki az ősi japán kultúra gyöngyszemeire kíváncsi, mindenképpen látogasson el néhány templomba és szentélybe, de semmiképpen ne hagyja ki a Császári Palotát sem. Emellett 4 múzeum és 3 színház várja az érdeklődőket. A városi tömeg elől kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt Tokió 21 parkjának és közkertjének valamelyike, ahol a híres japán kertkultúrában gyönyörködhetünk. Mindezeken felül a modern építészet remekeivel is bővelkedik a város, mint például a Szivárvány-híd, vagy a világ második legmagasabb épülete, a Tokyo Skytree.

Tokió az a hely, ahol az ősi kultúra és a legmodernebb technika kéz a kézben jár. Nincs olyan utazó, aki ne találna magának többnapi látnivalót, hiszen a templomok, szentélyek, színházak, múzeumok és japán kertek mellett a modern építészet remekeiben is gyönyörködhetünk, mindezek között pedig a legmodernebb tömegközlekedéssel ingázhatunk.

Tokio repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Tokiónak 3 nemzetközi repülőtere is van a Haneda Repülőtér (HND), a Narita Repülőtér (NRT) és az Ibaraki Repülőtér (IBR). A 3 repülőtér közül a két első látja repülőtér, Haenda és aNarita a két elsődleges reptér.

A Haneda Repülőtér (HND)a városközponttól 29 km-re délre fekszik. A repülőtér éves utasforgalma 2012-ben közel 68 millió volt, amivel a világ 4. legforgalmasabb repülőterének számít. Tokióban a Haneda Repülőtér látja el a belföldi járatokat, valamint számos nemzetközi járatot is. 3 terminálja van, amiből az első 2 csak belföldi járatokat szolgál ki.

Tokio második legforgalmasabb repülőtere a Narita Repülőtér (NRT), amely a városközponttól 76,5 km-re, keletre fekszik. A repülőtér utasforgalma 2012-ben 32 millió volt, amivel a világ 42. legforgalmasabb repülőterének számít. Ha Budapest – Tokio repülőjegyet foglalt nagy valószínűséggel erre a repülőtérre fog megérkezni.

A Tokióba való bejutásnak a legegyszerűbb módja, ha a Skyliner Access Express vonatot veszi igénybe, ami 47 perc alatt teszi meg a közel 80 km-es távolságot Tokió belvárosába, illetve 66 perc alatt jut el a Haneda Repülőtérre. A Narita Express 56 perc alatt van a belvárosban, és 74 perc alatt a Haneda repülőtéren.