Jeruzsálem repülőjegy

Jeruzsálem repülőjegy

Jeruzsálem repülőjegy

Ha a Jeruzsálembe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Jeruzsálem repülőjegy árak oldalunkat.

Jeruzsálem egy keresettnek mondható úti cél a magyar turisták körében. Bár Jeruzsálemnek van saját repülőtere, elég kacifántos Budapest – Jeruzsálem repülőjegyet foglalni. Sokkal egyszerűbb, és gyorsabb, ha előbb közvetlen repülőjegyet foglal Tel Avivba, amelyet a Wizz Air fapados és az El Al légitársaság is kínál (a Pegasus fapados légitársaság egy átszállással szintén olcsó repülőjegyeket kínál Tel Avivba), majd Tel Avivból busszal megy tovább Jeruzsálembe, ahová 1 óra alatt el lehet jutni a reptérről.

 

Jeruzsálem

Jeruzsálem Izrael fővárosa, de talán ami kiemeli egy „egyszerű” fővárosi rangból az az, hogy három világvallás a keresztény az iszlám és a zsidó vallás szent helye. Ez utóbbi tény miatt Jeruzsálemet évről évre nagyon sok turista és zarándok keresi fel. Érdemes mindhárom vallás jelentős szent helyeit felkeresni, a Siratófalat, a Sziklamecsetet és a Szent Sír Templomot.

Természetesen e három fontos vallási helyszínen kívül is akad bőven látnivaló Jeruzsálemben. Az óvárosban mindenképpen érdemes egy nagyobb sétát, túrát tenni, megtekinteni a Yad Vashem Holokauszt emlékközpontot, az Israel Múzeumot, a Menórát, a Templom-hegyi ásatások eredményeit bemutató Jeruzsálemi Archeológiai Parkot és talán órákig sorolhatnánk azoknak a helyeket, ahová érdemes eljutni, ha Jeruzsálemben jár.

Ha szeretne minél több látnivalót megtekinteni Jeruzsálemben, érdemes a téli és nyári hónapokat elkerülni. Bár Jeruzsálem éghajlata száraz mediterrán, télen hűvösebb van, este még akár mínuszok is előfordulhatnak, valamint csapadék is előfordul. A nyári hónapok nagyon forróak és szárazak, ezt az időszakot is érdemes lekerülni, ha Jeruzsálemben jár. Ugyanakkor érdemes körültekintőnek lenni az utazási dátumok kiválasztásánál, hiszen a nagyobb vallási ünnepek környékén a tömeg is nagyobb Jeruzsálemben.