Eilat repülőjegy

Eilat repülőjegy

Eilat repülőjegy

Ha a Eilatba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Eilat repülőjegy árak oldalunkat.

Bár Eilat nem tekinthető távoli úti célnak, mindössze 2400 Km-re fekszik Budapesttől légvonalban, a Ryanair fapados légitársaságon kívül, amelyik a közeli (60 km-re fekvő) Ovda Repülőtérre indít közvetlen járatokat, egyik légitársaság sem kínál közvetlen Budapest – Eilat repülőjegyet. Ennek oka elsősorban az alacsony keresettség, bár tény, hogy egyre. ismertebb lesz Eilat hazánkban is, mint népszerű üdülőhely.

Átszálással több légitársasággal is el lehet jutni ide. Talán a legegyszerűbb, ha az El Al vagy a Wizz Air járataival előbb elrepül Tel Avivba, majd onnan belföldi járattal (Arkia) tovább Eilatba. De számításba jöhetnek az utazási irodák szervezett útjainak keretein belül a charter repülőjáratok is, ha nem felel meg a Ryanair heti két közvetlen járata Eilatba

 

Eilat

Eilat a Vörös-tenger északi részén fekvő, kedvelt izraeli üdülőhely. A kikötőváros, amelyet 1949-ben alapítottak nevét szokás Elat-nak is írni. Alapítását megelőzően csak egy rendőrőrs volt itt, de miután megalapították, és 1964-ben a kikötő is megépült, gyors fejlődésnek indult.

Manapság leginkább arról hires, hogy számos luxushotel található a városban a sétálóutcák és az üzletek között, 11 km-es strandja csábítja ide leginkább a turistákat. A pihenni vágyók szinte egész évben élvezhetik a meleg napsütés Elatban a téli hónapokat kivéve. Decembertől februárig nagyobb valószínűséggel eshet eső (bár akkor sem sok, és az átlagos hőmérséklet is 15-17 fok csak, de áprilistól novemberig nyári meleg fogadja az ide látogató turistákat.

Akik megunják a tengerparti pihenést több program közül is választhatnak. Akár tevegelhetnek a sivatagban is, vagy felkereshetik a víz alatti obszervatóriumot is, amely páratlanul mutatja be a tenger élővilágát. Érdemes egy túrát csinálni a Timna Völgy parkba, ahol számos érdekes geológiai képződményt, és a már bezárt rézbányákat lehet megtekinteni. Ugyancsak érdemes elmenni a Delfin zátonyhoz, ahol együtt lehet úszni és búvárkodni a delfinekkel.