Dublin repülőjegy

Dublin repülőjegy

Dublin repülőjegy

Ha a Dublinba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Dublin repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Dublin repülőjegyek az Aer Lingus és Ryanair repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Air France-szal, Lufthansával is.

 

Mikor érdemes Dublin repülőjegyet foglalni

Nyáron van a turista csúcsszezon Dublinban, így ilyenkor a szállások és repülőjegy is drágább. Ugyancsak forgalmas időszak a Szt. Patrik nap körüli időszak (március 17).

Ősszel és tavasszal a legideálisabb Dublinba repülőjegyet foglalni, mivel ilyenkor olcsóbbak a szállások és repülőjegy is, az alacsony keresettségnek köszönhetően.

November közepétől március közepéig, Szt. Patrik napig, a dublini árak talán mégolcsóbbak, viszont ebben az időszakban kevesebb látnivaló van nyitva, illetve hűvös az idő a városnézéshez.

Dublin

Írországban nemcsak a városok nyújtanak lenyűgöző látványt, hanem a falusi környezet is, mégis a legtöbb turista Dublint tűzi ki úticélul. Bár Dublin nem tartozik a tipikus európai turistacélpontok közé, mégis érdemes felkeresni, hisz olyan építészeti remekműveket csodálhatunk meg itt, amit kevés más városban. Aki szereti az építészetet, az biztosan jól érzi majd magát Dublinban, és feledhetetlen élményekkel távozik.

Az egyik ilyen legszebb épület a Custom House, amit 1791-ben építettek, és vámházként használtak nagyon sokáig. Jelen pillanatban kiállításoknak ad otthont. Legszebb része talán a kupolája, aminek terveit James Gandon angol építész tervezte, és György korabeli mestermunkának nevezhetjük. Ha Dublinba járunk, mindenképp látogassuk meg, hisz páratlan látvány nyújt.

Keressük fel a Központi Postát is, hisz sokak véleménye szerint ez a legszebb műemléke Dublinnak. Szinte ez az egyetlen olyan épület, mely majdnem teljes pompáján maradt fent a késői György korból. A folyamatos és gondos felújításnak köszönhetően ma már teljes pompájában várja az ide látogató turistákat.

Dublinba járva próbáljuk ki a híres pubokat, ahol a kifejezetten finom ír söröket kóstolhatjuk meg, de nem utolsósorban az is jó szórakozás, ha egy közeli faluban található kocsmában ütjük el a fennmaradt időt. A helybéliekkel könnyedén szóba lehet elegyedni, hisz végtelenül kedves emberek.

Dublin szállás

Dublin szállás

Ha Dublinba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Dublin szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Dublin szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Dublin szállás 2 371 Ft/fő/nap-tól »

Dublin látnivalók

Dublin látnivalók

Dublin Írország fővárosa, nagyon sokszínű város, mivel sok külföldi munkavállaló számára ad kedvező helyszín. Dublinban van a Google egyik európai székhelye, ahol több mint 4000-en dolgoznak, amiből a többség külföldi.

Dublin utcái szépek, tiszták és elegánsak, a Dubliniak büszkék múltjukra és nagyon tisztelik azt.

Dublin a legegyszerűbb tömegközlekedéssel bejárni, és ha már Dublinba foglalt repülőjegyet, a lenti linken található látnivalókat feltétlenül nézze meg.

Dublin latnivalók bővebben »

Dublin időjárás, éghajlat

Dublin időjárás

Dublinnak óceáni éghajlata van, ami azt jelenti, hogy a telek enyhék, a nyaral hidegek és egészévben magas a páratartalom sok az eső. Talán meglepő de az évi átlagos hőmérséklet és az éves csapadék mennyiség is hasonló hazánkéhoz, de természetesen az eloszlása teljesen más.

Mivel a május és június a legnaposabb ráadásul ilyenkor a levegő hőmérséklete is már kellemes, ilyenkor a legalkalmasabb, hogy repülőjegyet foglaljon Dublinba, legalább is az időjárás alapján.

Dublin időjárás bővebben »

Dublin repülőtér

Dublin repülőtér

Az ország, és magához Dublin városának méretéhez képest magas utasforgalmát annak köszönheti, hogy az Ír Nemzeti Légitársaság az Aer Lingus mellett Európa legnagyobb fapados légitársaságának a Ryanair-nek is a bázis repülőtere.

Szerencsénkre mindkét fenti légitársaság kínál közvetlen Budapest – Dublin repülőjegyet és olcsón juthatunk el Dublinba.

Dublin repülőterek bővebben »

Dublin adatok

Alapadatok

  • Lakosság 506 000 Fő
  • Területe 222 km2
  • Időzóna GMT
  • Ország Írország
  • Pénznem Euro (€)

Dublin repülőterei