Guinness Sörház, Dublin látnivalók

Guinness Sörház

Guinness Sörház

Arthur Guinness az írországi Dublin szívében, a Szent James-kapunál alapította meg első sörfőzdéjét még 1759-ben, hogy tökéletesítse a barnasört, mely pörkölt árpaszemekből készül. 1914-re a Guinness Sörház a világ legnagyobb sörfőzdéjévé nőtte ki magát, az itt készülő sört pedig napjainkban a világ több mint 120 országában forgalmazzák.

A nagyközönség számára a sörházat 2000-ben nyitották meg, azóta több mint négymillió látogatója volt. 2006-ban a Sörházat kiegészítették egy új szárnnyal, ami egy fantasztikus installációt rejt magában: bemutatja a modern sörgyártás menetét élőben.

A Sörházban a látogatók megismerkedhetnek a Guinness történetével, számos interaktív kiállításnak köszönhetően a kezdeti sörgyártástól, a hirdetésektől, a korábbi designoktól, a szállítás történetétől kezdve egészen a világhírűvé válásig. Ezen felül az érdeklődőknek lehetőségük van csapolni maguknak egy korsó Guinness-t, illetve a Sörházban megkóstolhatóak a klasszikus ír konyha finomságai is.

A Guinness Sörház egy darabka történelem, miközben napjainkban betöltött világméretű szerepének köszönhetően Írország elsőszámú turisztikai látványosságainak egyike, a belépődíj egy fő felnőtt részére 16 euró, a Sörház honlapján azonban elővételben vásárolhatóak belépőjegyek, kedvezményesen.

(a kép forrása: Wikipedia)

 

?!