:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Zanzibár

Zanzibár repülőjegy

Zanzibár egy szigetcsoport, mely 2 szigetből áll (Unguja és Pemba). Afrika dél-keleti partjaitól 35 kilométerre fekszik az Indiai-óceánban. Fővárosa az Unguja szigeten fekvő Zanzibár City (Stone Town). 1963-ig Zanzibár Britt fennhatóság alatt ált, majd függetlenségük után, a szultánt elüldözve egyesült Tanganyikával, és Nyaszafölddel, így született meg Tanzánis. Kis színes, hogy az utolsó előtti brit kormányzó a szigeten egy Henry Potter nevezetű ember volt, de nincs semmi köze a később született 7 kötetes Harry Potter-hez. Ugyancsak apró érdekesség, hogy Freddie Mercury, a Queen frontembere is Zanzibáron született.

A szigetcsoport elsősorban fűszereiről és turizmusáról, gyönyörű strandjairól ismert. Az óriási fűszerkertek elsősorban a szigetek nyugati részén találhatók és leginkább, fekete borsot, szegfűszeget, kardamont, fahéjat, vaníliát, szerecsendiót, citromfüvet és gyömbért termesztenek. Ezen fűszerek természetesen a helyi gasztronómiára is rányomják a bélyegüket, megjelennek az ételekben, azonban érdemes vigyázni a kisebb éttermekkel, sajnos a vezetékes víz nem iható, és számos a trópusokra jellemző betegséget hordoznak.

Szerencsére, mivel a szigetnek a fűszerek után a turizmus jelenti a megélhetést, számos „európai” hotel, étterem található a szigeten. A fűszerek mellett a fehér homokos tengerpart, kristálytiszta vize vonzza ide a turistákat, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak (hasonlóan a „viszonylag” közel fekvő Maldív-szigetekhez és Seychelle-szigetekhez). Az itt élő emberek vendégszeretőek, tisztában vannak vele, hogy a turizmus a megélhetésüket is jelenti.

Zanzibár éghajlata trópusi. A levegő páratartalma ugyan folyamatosan magasnak mondható, két esős időszak van. AZ erősebb márciustól májusig a gyengébb esős időszak novemberben és decemberben van. Az éves átlaghőmérséklet Zanzibáron eléggé kiegyenlített, a leghidegebb téli hónapban, júliusban 24 fog az átlag, nagyon kicsi napközbeni ingással (22-27 fok között változik az átlagos minimum és átlagos maximum hőmérséklet). A legmelegebb nyári hónapok a január, február, március, de ebben a hónapokban is alacsony a hőmérséklet ingadozása (24-32 fok között változik az átlagos minimum és átlagos maximum hőmérséklet).

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.