:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Montreal

Montreal repülőjegy

Kanada második legnagyobb városa a Nagy-tavak vidékéhez közel, az Ottawa és Szent Lőrinc folyók torkolatánál fekszik. Lakossága túlnyomó részt francia anyanyelvű, de az angollal is kiválóan megértethetjük magunkat, ha erre a vidékre tévedünk. Leginkább nyári időszakban érdemes ide utazni, ugyanis számos fesztivál kerül megrendezésre ekkor. Közülük a legjelentősebbek a Nemzetközi Jazzfesztivál, a Francofolie és a Komédia Fesztivál.

Több történelmi és archeológiai múzeummal is büszkélkedhet a város. Montreal lakosairól, illetve a közhangulatról is sokat elárul az a tény, hogy itt bizony a mosolynak is nyitottak egy múzeumot, ahol minden évben megrendezik a Mosoly napot.

A városban mind a francia, mind az angol lakosság számára állítottak emlékműveket. Az egyik leglátványosabb, angyali női alakkal a tetején a George-Étienne Cartier emlékmű a csodaszép Mont-Royal Park keleti oldalán. Montreal egyébként is hatalmas zöld területtel bír, mely igényesen rendben tartott parkok formájában várja a kikapcsolódni vágyókat. Legmagasabb pontja a Mont-Royal (ahonnan a város elnevezése is származik), ahova talán kora este a legérdemesebb felsétálni, ilyenkor ugyanis elénk tárul a város felhőkarcolóinak csodásan kivilágított panorámája.

Műemléki védelem alatt álló fontosabb épületei, melyek előtt mindenképpen érdemes elhaladni, például a Windsor pályaudvar. A Québec Egyetem barokk stílusban kiemelkedő tornya is kedvelt látványosság a turisták körében.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.