:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Isztambul

Isztambul repülőjegy

Az 1923-ig Törökország fővárosaként ismert Isztambul Európa és Ázsia egyik legizgalmasabb városa, már csak azért is, mert területe két kontinenst is érint. Az európai és ázsiai oldalt összekötő Boszporusz-híd ma már a város jelképének is számít.

Isztambul izgalmasságát már az is sejteti, hogy bár területének java Ázsiában található, mégis európai városként tartják számon, ami talán nyugati jellegének is köszönhető. A kimagasló történelmi jelentőséggel bíró, Konstantinápoly néven is ismert város képét az elmúlt évszázadok nagymértékben átalakították, azonban a IV. század idején létrejött bizánci birodalmi központban még ma is jól tapintható a letűnt idők öröksége.

Isztambulban hihetetlen mennyiségű mecsetet, minaretet találhatunk, a városon egyértelműen látszik az iszlám építészet hatása. Nincs még egy olyan város, ahol a muzulmán életvitelt ennyire európai formába sikerült volna átültetni. Annak ellenére, hogy az arab országokban is tapasztalható jellegzetes rámenősséggel el-elvétve találkozhatunk, a főváros török lakossága barátságos, segítőkész, és kifejezetten kedvelik a magyarokat.

Isztambul igazi nyüzsgő nagyváros, építészeti műremekeinek felfedezéséhez, híres bazárjának bejárásához nem elegendő pár nap, olyan város ez, ahol akár több hetet is izgalmasan tölthetünk el.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.