:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Kijev

Kijev repülőjegy

Mint szinte minden európai nagyváros, Kijev is számtalan érdekességet tartogat azok számára, akik városnézésre cserélik a vízparti nyaralást. Az ukrán főváros lakossága hivatalosan 2,6 millió fő, de becslések szerint a nem nyilvántartott lakosokkal együtt a hárommillió főt is meghaladhatja, így igazán pezsgő és népes nagyvárosban találhatjuk magunkat, ha ide látogatunk.

Kijevet az utazási irodák kevésbé reklámozzák, de ne essünk abba a hibába, hogy azt hisszük, ezért nem is érdemes ide eljönni. A városban számos csodás látványosság várja az ide érkezőket, ilyen például az Aranykapu, ami már a XI. század óta foglalja el helyét a városban, ez volt a város főbejárata. Már kívülről is csodálatosan mutat a Mária-palota, ami a XVIII. századi barokk építészet műremeke.

Különleges nevezetesség a Kijevi Barlangkolostor, mely három nagyobb egységből áll és két dombon foglal helyet. A kolostort 1051-ben alapították, de már előtte is laktak szerzetesek a barlangban. A Szent Mihály-székesegyház, melynek már a külseje is lenyűgöző, szintén a XI. században épült, a szláv építészet jegyeibe nyerhetünk betekintést, ha meglátogatjuk. A székesegyház keleti fele a Dnyeper folyó miatt leomlott, de az 1700-as években újjáépítették, ekkor került rá számos díszítőelem.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.