:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Genf

Genf repülőjegy

A Svájcban található Genf az ország legnépesebb városa a maga közel kétszázezer lelkével, az itt lakók közel fele azonban külföldi állampolgár. Ez nem is meglepő, hiszen Genf székhelye magának az ENSZ-nek és a Vöröskeresztnek, illetve számos kormányközi nemzetközi szervezetnek is, valamint számtalan nemzetközi pénzintézmény központja is itt található.

Genf tehát maga a világváros definíciója, még ha lakossága relatíve alacsony is. Európa harmadik legfontosabb pénzügyi központja London és Zürich után, és ami még kiemelkedővé teszi, hogy a világon az összes város közül harmadik helyen áll életszínvonal tekintetében.

Természetesen a legtöbb itt található fontos épület diplomáciai vagy hasonló jellegű, de akadnak szép számmal kulturális, történelmi látnivalók is. A Szent Péter katedrális vagy a Notre-Dame templom a számtalan múzeum mellett minden kultúrára szomjas látogató igényeit kielégítik.

Aki inkább álmélkodni szeret, annak a közeli Genfi-tó megtekintése ajánlott, ahol a 140 méter magasra felszökő Jet d'eau szökőkút is található. Szobrok is szép számmal állnak a városban, például a reformáció négyes szoborcsoportja, vagy éppen Bocskai István emlékműve.

A város számos parkkal is rendelkezik, ahol nappal kikapcsolódhatunk, de éjszakai élete is rendkívül forgalmas, ráadásul a multikulturális környezetnek köszönhetően olyan színes, mint kevés más városnak a világon.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.