:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Glasgow

Glasgow repülőjegy

Skóciában járva semmiképpen se hagyjuk ki Glasgow meglátogatását, mely Skócia legnagyobb városa, ennek ellenére nem túl zsúfolt, mindössze valamivel több mint félmillió ember lakja. A városban számos galéria, valamint régi épületek várják a látogatókat. Glasgow különösen híres építészetéről, nem véletlen, hogy 1999-ben elnyerte a City of Architecture and Design címet is.

Glasgowban rengeteg múzeum és galéria megtekintése ingyenes, így a kulturális programok még csak nem is terhelik meg különösebben a turisták pénztárcáját. A Kelvingrove Art Gallery például körülbelül másfélmillió látogatót fogad évente, térítésmentesen. Ugyancsak ingyenes a Museum of Transport, vagyis a közlekedési múzeum, amit szintén érdemes megnézni, ahogy a botanikus kertet is.

A város képét meghatározza, hogy a közepén folyik a Clyde folyó, melynek mentén a néhány évszázada nagyon jelentős hajóépítő ipar emlékeivel találkozhatunk. Az ipari forradalom iparmágnásainak fényűző, pompás, viktoriánus stílusban épült házai is megtekinthetők a közeli Merchant Cityben. Ha pedig szeretnénk kicsit elszakadni a várostól, befizethetünk egy egynapos Loch Ness-i kirándulásra is, ami garantáltan hatalmas élményt nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.