:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Firenze

Firenze repülőjegy

Firenze kifejezetten az az olasz város, ahol nem lehet minden látnivalót, műalkotást néhány nap alatt megtekinteni. Amennyiben tehát úticélul ezt az olasz várost tűztük ki, érdemes hosszabb időre tervezni. A város mindig is fontos kulturális központ volt, nem csak az itt alkotó művészek, hanem az építészet miatt is. A történelmi belvárost az UNESCO 1982-ben a Világörökség részének nyilvánította. Épp ezért fokozottan ügyelnek az épületek állapotára, valamint a szobrok, a terek állapotjavítására is rengeteg pénzt fordítanak.

Nincs olyan utca vagy tér, ahol ne lenne valami érdekes látnivaló, például egy komoly műalkotás. Ha átfogó képet szeretnénk kapni a művészetekről, keressük fel az Uffizi képtárat. Ez a világ leggazdagabb, legöregebb és leghíresebb képtára. Olyan festők alkotásaiban gyönyörködhetünk, mint Botticelli, Raffaello, Veronese, ugyanakkor Tintoretto, de Rubens és Rembrandt alkotásokat is láthatunk benne. Mellettük helyet kapott például a Vénusz szobor is. Az épület legfelső szintjén található kávézóból hihetetlen panoráma tárul elénk.

Az L-alakú Piazza della Signoria tér rengeteg művészeti alkotást tár a szemünk elé. Olyan műveket csodálhatunk meg, mint a Dávid szobor másolata. Jó ötlet, ha a téren található kávézók egyikének teraszán üldögélve tekintjük meg a téren zajló életet és a szobrokat. Hihetetlen érzés ilyen műalkotásokkal körülvéve kávézni, vagy épp egy pohár bort kortyolgatni.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.