:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Eindhoven

Eindhoven repülőjegy

Eindhoven városa a hollandiai Észak-Brabant tartományban található, az ország ötödik legnagyobb városa, része egy több mint kétmillió lelket számláló nagyvárosi régiónak. Nem csak gazdag történelme, látnivalói és pezsgő kulturális élete okán ismert, de többek között azzal is büszkélkedhet, hogy 2011-ben a világ legintelligensebb közösségévé választották.

A város több mint nyolcszáz éves múlttal rendelkezik. Sokáig meghatározó kereskedővárosként működött, a XIX. században pedig az ipari forradalom virágoztatta fel, többek között itt alapították meg a Philips villanykörte-gyárat is.

A város, bár történelme messzire tekint vissza, igen kevés megmaradt történelmi látványossággal rendelkezik. Ennek legfőbb oka az, hogy a második világháború során jelentős károkat szenvedett, a város nagy része megsemmisült, az újjáépítés során pedig főleg a modern épületekre helyezték a hangsúlyt. A történelmi örökség megőrzését sajnos kevéssé tartották szem előtt a század második felében – ekkor rombolták le többek között a régi neogótikus városházát is. Ugyanakkor a város a holland indusztriális építészet középpontjává vált, számos gyönyörű épület található itt.

A város híres street art alkotásairól, melyekből több száz található elsősorban a gyönyörű és számos parkokban. Múzeumai, színházai kiváló lehetőséget biztosítanak a kulturális szórakozásokat kedvelők számára, de a város híres rekreációs központként is. Eindhoven minden évben több tucatnyi fesztiválnak és ünnepségnek ad otthont, ahol bárki felhőtlenül szórakozhat.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.