:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Bologna

Bologna repülőjegy

Bologna Észak – Olaszország egyik legnagyobb települése, mely a nagyvárosi metropoliszok szívében helyezkedik el. Az ősi egyetemi város több ezer diáknak ad otthont, akik a város kulturális és társadalmi életét gazdagítják. Bologna azonban nem csupán oktatási, hanem történelmi és művészeti központként is funkcionál. Híres tornyok ás árkádok, antik épületek és templomok bukkannak fel lépten-nyomon, különféle gazdasági és politikai intézményekkel keveredve. 2006-ban az UNESCO nem véletlenül díjazta a „zene városát”, hiszen gyökerei mélyen a zenei hagyományokba kapaszkodnak, ezenkívül pedig oly szilárd kötelezettségvállalást tudhat magáénak, mellyel a rasszizmus ellen is felveszi a harcot.

A város híres szülöttei között találhatjuk XIV. Benedek pápát, Luigi Galvani orvost, fiziológust; Guglielmo Marconi feltalálót, valamint Alex Zanardi autóversenyzőt is.

Bologna messze híres kulináris élvezeteiről és hagyományairól. A legismertebb közülük az úgynevezett bolognai mártás, mely hazánkban is nagy népszerűségre tett szert, összetevőit azonban korántsem olyan alapanyagok alkotják, melyek a híres olasz város szakácsmestereinek konyhai rejtelmeibe engednének betekintést. Érdemes hát személyesen is meggyőződnünk Bologna igazi mártásáról, mely páratlan élményt nyújt minden életélvező számára. A tortellini, a füstölt hús, a mortadella, sőt a Szent József napján felszolgált lekvárral ízesített ravioli aprósütemények is mind-mind csalogatón kacsintanak felénk.

Bologna télen-nyáron egyaránt tud meglepetéssel szolgálni, érdemes hát felkeresni utcáit, tereit és üzleteit. Kóstoljon bele az olasz élet zamatába, és élvezze az olasz város üdítő mindennapjait!

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.