:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Korzika

Korzika repülőjegy

Korzika Franciaország egyik régiója és bár élvez bizonyos előnyöket, az ország szerves részének számít. Korzika hihetetlen változatosságával nagyon sok és sok fajta turistát vonz. Kedvező úti cél a túrák és aktív pihenések szerelmeseinek is, de a romantikus mediterrán városok, és a gyönyörű tengerpartokat kedvelők számára is egyaránt vonzú úti cél lehet Korzika.

Éghajlatát tekintve Korzika a mediterrán éghajlati övben fekszik, így a nyarak forrók, a tél enyhe és csapadékos. Júniustól egészen szeptember végéig élvezhetjük Korzikán a nyarat, ebben az időszakban a tenger hőmérséklete is alkalmas a fürdésre. Ebben az időszakban szinte csak elvétve fordulhat elő eső, bárszeptember vége felé egyre nagyobb az esélye egy-egy esős napnak.

Korzika legnagyobb (lakosságát tekintve) települése Ajaccio, amely egyben a sziget fővárosa is, a sziget délnyugati részében található. A település leghíresebb szülöttje Bonaparte Napóleon a város repülőtere is róla lett elnevezve. Ajaccio óvárosa igazi mediterrán hangulatot áraszt, a kellemes éttermek, kávézók mellett érdemes betérni a Napóleon múzeumba is.

Korzika másik nagyvárosa Bastia, ahol szintén van nemzetközi repülőtér. A város a sziget északi részén helyezkedik el.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.