:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Milánó

Milánó repülőjegy

Milánó a második legnagyobb olasz város Róma után, viszont iparában megelőzi azt. Míg Rómát a legrégebbi városként tartják számon Olaszországban, Milánót a legmodernebbként. Ez nem azt jelenti, hogy ne bővelkedne ez a város is sok régi épületben és műemlékben, viszont számos modern negyede és városrésze is van.

Látványosságai közül a leghíresebb természetesen a milánói dóm, ezt minden ide utazónak látnia kell. Építése közel 600 évig tartott, az 1300-as évek elejétől kezdődően egészen a XX. századig. Monumentális épület, méretei, tekintélyt parancsoló tornyai és díszítése igazán lélegzetelállító. Milánó másik nevezetessége, hogy itt található a világhírű festő, Leonardo Da Vinci egyik leghíresebb alkotása, Az utolsó vacsora. A festménynek a Santa Maria delle Grazie ad helyet, melyet a világörökség részeként tartanak számon.

Ha tipikus milánói, kozmopolita hangulatot szeretnénk átélni, látogassunk el a Galleria Vittorio Emanuele II. épületébe, mely a dóm terét köti össze a Piazza della Scallával. Az épületet elegáns üzletek, felsőkategóriás éttermek, világhírű bárok és kávéházak töltik ki.

A Castello Sforzesco, Milánó hercegeinek rezidenciája szintén megérdemel egy szemügyre vételt. Ha tartalmas kikapcsolódásra vágyik, ez a kastély biztosan eleget tesz igényeinek, hiszen belsejében múzeumok működnek, és belső udvaraival, pompás parkjával igazán élethűen adja vissza a hajdani Milánó pazar életstílusát.

A művészetek szerelmesei feltétlenül látogassanak el a Pinacoteca di Brera képtárba is, mely Olaszország egyik legíresebb képgyűjteménye. A galériában számos igen híres alkotó művei vehetők szemügyre.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.