:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Bejrút

Bejrút repülőjegy

Bejrút Libanon fővárosa, „Kelet fővárosaként” is emlegetik. Fontos agglomerációs központ, saját földközi-tengeri kikötője és nemzetközi reptere miatt. Tengerpartjára jellemző a homokos partok valamint a meredek sziklák váltakozása. A húsz évvel ezelőtt véget ért polgárháború nyomai még mindig láthatóak.

Leghíresebb látnivalói a Nemzeti Múzeum, ahol rengeteg régi tárgyat, leletet lehet megszemlélni már 1942 óta. A Grand Serail a mindenkori elnök főhadiszállása Bejrút belvárosában. Nagyon szépen megmunkált, grandiózus épület. Érdemes ellátogatni a Viaszmúzeumba, ahol a libanoni történelem számos híres alakját öntötték élethűen viaszba.

A város legrégebbi temploma a Szent György görög-ortodox székesegyház, valamint a Piegon Rocks, egy természetes sziklaképződmény, mely kicsúcsosodik a Földközi-tengerből, és mintegy őrként áll a város partja mellett. A képződmény körül, a parton vendéglátóhelyek tucatjai találhatók, ahol lehetőségünk nyílik megízlelni a bejrúti konyha különlegességeit. A város kereskedelmi és turisztikai központja a Hamra negyed, ahol további látnivalók állnak az érdeklődök rendelkezésére.

A városra a nemzetiségi és vallási sokszínűség jellemző, ez meglátszik az építészetén is. Többnyire iszlám építészeti műremekek keverednek a modern kor építészeti alkotásaival. A vallási keveredés is jelentős: muzulmán, keresztény, örmény és zsidó vallásúak élnek itt egymás mellett.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.