:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Antalya

Antalya repülőjegy

Antalya a Földközi-tenger egyik öblének partján, a Toros-hegység gyűrűjében fekszik, általában a török riviéra fővárosaként emlegetik.

A város történelmi és kulturális hagyatéka rendkívül gazdag, története egészen a hellenisztikus időkig nyúlik vissza. Központjában, Kaleici városrészben sok görög és török építészeti különlegesség található, az ide látogató turistáknak ez a legkedveltebb célpontja. Emellett római, bizánci és szeldzsuk építészeti emlékek is nagy számban találhatóak itt.

A városban számos látnivaló található, köztük az Ulu Cami (Nagymecset), más néven a Yivli Minaret, mely a város jelképe is. Legrégebbi részei közel nyolcszáz évesek. Napjainkban ez ad otthont az Antalyai Néprajzi Múzeumnak, ahol igen gazdag gyűjtemény tekinthető meg. Kedvelt látványosságok még az óváros régi kikötője, a Hadrianus-kapu és a Düden-vízesés.

A külföldiek gyönyörű épületei és több mint két évezredes történelme mellett azért szeretik, mert mediterrán éghajlata ideális körülményeket biztosít a kikapcsolódáshoz, a pihenéshez. Az év 300 napján süt a nap, így tökéletes helyszín a vakációra. A környező üdülővárosok kiváló lehetőséget biztosítanak a tengerparti nyaralásra, a híres kristálytiszta víz és a kellemesen meleg éghajlat élvezésére.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.