:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Stockholm

Stockholm repülőjegy

Stockholm városa világszerte ismert, Svédország fővárosa és egyben legnagyobb városa is. A város kialakítása, fekvése igen különleges, összesen 14 szigeten terül el a Mälaren-tó és a Balti-tenger határán, a szigeteket pedig 53 híd köt össze egymással.

Az első említés a városról 1252-ből származik, és az évszázadok során Svédország kulturális, politikai és gazdasági központjává vált. Hídja, csatornái, gyönyörű építészete miatt sokszor az Észak Velencéje néven emlegetik.

A városban természetesen rengeteg kulturális intézmény található, így múzeumok, színházak és opera is. A Drottningholm palota és a Skogskyrkogården-temető a világörökség részei, egyben a történelem és a kultúra iránt érdeklődő látogatók népszerű célpontjai is. Egyedülálló a Gamla Stan, azaz Stockholm óvárosa is, amely a mai napig őrzi középkori utcaszerkezetét. A város legrégebbi épülete a Riddarholmskyrkan, azaz a Riddarholmen-templom, amely a XIII. század óta áll.

Stockholm világszerte híres parkjairól is, a világ egyik legzöldebb városa, amelyet 2010-ben az Európai Bizottság a kontinens első zöld fővárosának választott. A város területének közel egyharmada zöldterület, körülötte pedig több mint kétszáz park található. A gyönyörű Kungsträdgården (Királyi Park), a világ első törvényileg védett városi nemzeti parkja a Királyi Palotával szemben található, mely maga is kihagyhatatlan látványosság.

A városba látogatók számára a lehetőségek a történelem és a kultúra megismerésére szinte kimeríthetetlenek, a város ugyanakkor pezsgő éjszakai élettel is rendelkezik, ahol a mozgalmasabb kikapcsolódásra vágyók igazán otthon érezhetik magukat.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.