:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ

 

 

:( AZ AJÁNLAT SAJNOS MÁR NEM ELÉRHETŐ
Más hasonló ajánlatok »

Malaga

Malaga repülőjegy

Malaga a Földközi-tenger partján fekvő napsütéses kikötőváros. A spanyolországi Andalúzia egyik legkedveltebb turistacélpontja. Az év jelentős részében itt mindig jó idő van, ugyanakkor Európa nagyvárosai közül itt a legmelegebbek a téli hónapok is.

Malaga történelmi városa már a föníciaiak idején is fontos kereskedelmi kikötő volt, majd rómaiak és arabok is lakták. A XV. században foglalták el a spanyolok, és azóta ennek a népnek a fennhatósága alá tartozik.

Történelmi múltjának köszönhetően elmondható, hogy a város bővelkedik a régi korok hangulatát idéző műemlékekben és látnivalókban. Az Alcaza 8. századból származó erődítménye például a malagai kormányzók fő épülete volt. Monumentális építmény, melynek egykoron 100 tornya is volt, melyből még ma is sok megtekinthető, illetve a palota előtt 2. századi római amfiteátrum maradványai szemléltetik hűen, hogy már az ókorban is mennyire precíz és pontos technikát alkalmaztak az építészetben.

Másik régi nevezetessége a városnak a Gibralfaro vár, melynek építése a 16. századra datálható, és ahonnan panorámás kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a tengerre, a kikötőre és a hegyekre. Ezek mellett feltétlenül látogasson el a malagai katedrálishoz is, melynek hatalmas méretei biztosan ámulatba fogják majd ejteni. Európa második legnagyobb templomaként tartják számon. Belsejében olyan nagy alkotók mestermunkái találhatóak meg, mint Murillo, Zubarán vagy Goya. És ha már spanyolországi városban járunk, a vasárnap esti bikaviadalokról se feledkezzünk meg. Ezek megszemlélésére kiváló lehetőségünk nyílik a Plaza de Toros-ból, Malaga legnagyobb bikaviadal arénájából.

Bővebben »
A fenti árak nem minősülnek ajánlatnak, és folyamatosan változhatnak a linkekben megjelölt szolgáltatók által. A foglalások külön-külön 3. félnél történnek.