Bali repülőjegy

Bali repülőjegy

Bali repülőjegy

Ha a Baliba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Bali repülőjegy árak oldalunkat.

Balira csak átszálással lehet eljutni Budapestről, a legkeresettebb repülőjegyek a Malaysia Airlines, Lufthansa, Singapur Airlines, KLM, Quatar Airways, repülőjegyek

 

Mikor érdemes Bali repülőjegyet foglalni

A legjobb időpont, hogy Balira foglaljon repülőjegyet április és május. Ilyenkor az időjárás kedvező, mivel száraz időszak van, ugyanakkor még nincs olyan nagy tömeg. A legtöbb turista júniustól szeptemberig látogat Balira, illetve a karácsonyi időszakban, ilyenkor tele vannak a szállások, illetve a repülőjegy is picit drágább Balira.

A nedves évszakban, ami októbertől márciusig tart kevesebb a turista Balin, ugynakkor számos fesztivál rendezvény van ebben az időszakban is. Ilyenkor is sokat süt a nap és meleg van, de a napi esők erősebbek, és előfordul, hogy akár egésznap, vagy 1-2 napig csapadékos az idő. A nedves évszakban olcsóbbak a szállások és a repülőjegy is Balira valamennyivel.

Bali

Baliról leginkább a különböző hindu templomok, valamint a majmok jutnak eszünkbe. Természetesen nemcsak ezek a látnivalók vannak Balin. A leghíresebb itt a kézművesség. A helyi kézműves emberek hihetetlen leleményességgel szinte bármit el tudnak készíteni. A kifejezetten kézműves piacok is szép számmal képviseltetik magukat. Az ilyen piacokat nem érdemes kihagyni, hisz ha szuvenírt szeretnénk hozni, akkor az ilyesmit itt találjuk meg a legolcsóbban, és abban is biztosak lehetünk, hogy ezek tényleg helyben készült dolgok, nem pedig valami nagy gyárban készült giccsek. Az ilyen piacokon nagyon nehéz megállni, hogy egy-egy mesterember standjánál ne hagyjuk ott az összes pénzünket. Ám az alacsony áraknak köszönhetően sok mindent megvásárolhatunk, nem beszélve arról, hogy alkudni kötelező az ilyen piacokon.

Ne hagyjuk ki a turistalátványosságokat, tekintsük meg, hisz gyönyörűek, sokszor lélegzetelállítóak. A madár- és hüllőpark kifejezetten jó szórakozás lehet az egész család számára. A Tanah Lot sziklatemplom magasztosan áll a tengerben, fenséges látványt nyújtva, ahogy a hullámok mindenhonnan nyaldossák.

A hindu templomok fényűző gazdagsága mindenkit rabul ejt. Arra figyeljünk, hogy ilyen helyekre nőknek csak fedett vállakkal és legalább térdig érő szoknyában engedélyezett a belépés, de még jobb választás, ha nadrágban megyünk. A férfiak számára is kötelező a kalap vagy sapka viselete. Tiszteljük meg a helyieket azzal, hogy ezeket betartjuk.

Bali szállás

Bali szállás

Ha Baliba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Bali szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Bali szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Bali szállás 1 753 Ft/fő/nap-tól »

Bali látnivalók

Bali látnivalók

Bali elég messze van ahhoz, hogy gyakran meg lehessen látogatni, ezért ha Balira foglal repülőjegyet, használja ki az ott töltött időt hasznosan. Ha már megunta, hogy a tengerparton, vagy a szálloda medencéjénél henyél, érdemes körbenézni Bali szigetén. Ha javasolhatjuk, ne csoportos kirándulásra fizessen be, hanem egy balinéz kísérőt válasszon. Több száz balinéz él abból, hogy autójával körbevigye a szigeten a turistákat. Ezek megbízhatók, jó a közbiztonság Balin, mivel az emberek a turistákból élnek.

Bár a fent említett Balinéz kísérők ismerik az összes fontos látnivalót Balin, mi összeszedtünk párat kedvcsinálónak.

Bali latnivalók bővebben »

Bali időjárás, éghajlat

Bali időjárás

Balinak trópusi éghajlata van, ez azt jelenti, hogy a napi maximum hőmérséklet, nagyjából ugyanakkora egész évben, 30 fok körüli. Ezt a hőmérsékletet azonban a magas páratartalom miatt magasabbnak lehet érezni, nehezebb elviselni.

Két évszak váltja egymást, októbertől márciusig van a csapadékos időszak, amikor minden nap esik valamennyi eső (özönvíz szerűen), illetve a száraz évszak, ami áprilistól szeptemberig tart, ilyenkor kisebb a valószínűsége az esőnek, de azért 2-3 naponként esni szokott.

Bali időjárás bővebben »

Bali repülőtér

Bali repülőtér

Bali egyetlen nemzetközi repülőtere a Ngurah Rai Repülőtér (DPS), vagy más néven Denpasar Nemzetközi Repülőtér a sziget legdélebbi csücskén fekszik Denpasar központjától 17,5 km-re. A repülőtérnek 2012-ben 14 milliós utasforgalma volt, Indonézia 3. legforgalmasabb repülőtere.

Bővebben a Ngurah Rai Repülőtérről »

Bali repülőterek bővebben »

Bali adatok

Alapadatok

  • Lakosság 3 150 000 Fő
  • Területe 5 632 km2
  • Időzóna UTC +8
  • Ország Indonézia
  • Pénznem Indonéz Rúpia (IDR

Bali repülőterei