Királyi palota, Bali látnivalók

Királyi palota

Királyi palota

Ha Balin nyaralunk, akkor van néhány olyan hely, amit szinte kötelező meglátogatni. Ezek közé tartozik az Ubud városban található Királyi palota is. A palotában élt a mindenkori balinéz király. Mivelhogy Balinak jelenleg is van királya, így a palota ma is lakott, tehát nem múzeum.

A palotába nem kérnek belépőt, mindenki saját belátása szerint adakozik. A palota kertjében, valamint a palotában meglátogathatunk sok helyiséget, ahol láthatjuk, hogyan éltek a valamikori királyok, és a mai napig hatalmon lévő király. A palota kertjében művésztelep is működik. Minden évben több száz, de inkább ezer művész érkezik Bali szigetére, hogy a csodálatos látvány, a szakrális helyek sokasága ihletet adjon munkájukhoz.

A palota és a hozzátartozó kert mindenki számára nyitott. Bárki meglátogathatja, vallási hovatartozás nélkül. Bátran nézzünk szét, hisz lábaink előtt hever maga a balinéz történelem. Remek képeket készíthetünk a naplementében, de ha hét ágra süt a nap, akkor is jó fényképezni. A szépen kialakított kert maga a csoda. A kis pihenőkkel, padokkal, imára alkalmas helyekkel, valamint a lenyűgöző növényzettel az egész családnak alkalmas kikapcsolódást jelent.

A palotában szinte minden helyiség nyitott a látogatók előtt, kivéve azt a néhány szobát, ahol a jelenkori király tartózkodik családjával. Hatalmas pompára ne számítsunk a palota falain belül, de lenyűgöző építészeti megoldásokra, gyönyörű faragásokra, valamint rengeteg szoborra igen. Biztos, hogy a fényképezőgép rengeteget fog kattogni, hisz ilyen lenyűgöző látványban csak ritkán van részünk. Ha minden látnivalót meg akarunk nézni, akkor szánjunk rá egy egész napot a palota és kertje megtekintésére, s csodálkozzunk rá az itt alkotó művészeik munkáira is.

(a kép forrása: Wikitravel)

 

?!