Delhi repülőjegy

Delhi repülőjegy

Delhi repülőjegy

Ha a Delhibe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Delhi repülőjegy árak oldalunkat.

A nagy távolsághoz képest lehet olcsó Delhi repülőjegyet foglalni Budapestrő. Bár közvetlen repülőjáratot egyik légitársaság sem kínál, átszállással a Turkish Airlines, az Aeroflot, Az Austrian Airlines, a SWISS, a Lufthansa, és a Qatar légitársaságok kínálnak olcsó Budapest – Delhi repülőjegyet.

 

Delhi

Akik elég bátornak érzik magukat ahhoz, hogy belepillantsanak India varázslatos világába, azoknak érdemes mindezt Delhiben megtenniük, hiszen egy i.e. 2000. óta lakott, ősi városról beszélünk, mely az ország gazdasági és kulturális központja.

Szinte minden történelmi kor meghagyta nyomait a városon, nem csoda hát, ha 175 építménye szerepel a világörökségi listán. Csak hogy néhányat említsünk a legközkedveltebb látványosságok közül: A török idők emlékét őrzi a Jama Masjid, India legnagyobb mecsetje és a XVI. századi Vörös Erőd. Humajun császár síremléke is nagy látványosság, már csak azért is, mert a Taj Mahal mintájára épült. Persze ha már ilyen messzire utazunk, a várostól 200 km-re fekvő Taj Mahalra is érdemes rááldozni egy napot. A szintén nagy turistaforgalommal bíró Connaught Place (Újdelhiben) már a város modern metropolisz oldalát mutatja meg. Itt tényleg bármit meg lehet vásárolni, bármilyen árfekvésben, de helyi műtárgyakért és kézműves termékekért a Dilli Haat bazárjaiba is érdemes ellátogatni.

A városnézésre legalkalmasabb időszak november és március között van, ugyanis ilyenkor már nincs monszun, de hatalmas forróság sem. Delhi minden bizonnyal a szélsőségek és a titkok városa. Hatalmas metropolisz, melynek szép számmal akadnak szegénynegyedei. Ennek ellenére a turisztikai ipar hatalmas árakat szab: Aki nem szeretne megkockáztatni egy ételmérgezést, annak ajánlatos étteremben enni, ám azért borsos árat kérnek. Az utcai árusoktól fillérekért kapni finom harapnivalót, s csupán arra kell vigyázni, hogy semmi nyerset ne együnk, illetve kizárólag palackozott vizet fogyasszunk!

Delhi repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Delhi reptere az Indira Gandhi Repülőtér (DEL) 20.7 km-re dél-nyugatra fekszik a belvárostól. 2012-ben a repülőtérnek 43,2 milliós utasforgalma volt, amivel a világ 37., Ázsia 12. legforgalmasabb repülőterének számít. A reptér többek között az Air India légitársaság központi repülőtere.

2 terminálja van a reptérnek, az 1-es Terminál két részre, 1C Terminálra (ez csak belföldi repülőjáratokat kezel) és 1D Terminálra (ez csak nemzetközi repülőjáratokat kezel) oszlik.

A másik terminál a Terminal 3, ami egyaránt kiszolgál belföldi és nemzetközi járatokat is. Ez a világ 8. legnagyobb reptéri terminálja, és a világ 25. legnagyobb épülete.

A Delhi metró az egyik leggyorsabb módja, hogy bejusson a városba, a Delhi Airport Metro Express áll meg a reptérnél.