Zágráb repülőjegy

Zágráb repülőjegy

Zágráb repülőjegy

Ha a Zágrábba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Zágráb repülőjegy árak oldalunkat.

Zágrábba jelenleg csak a Qatar Airways kínál közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet, de átszállással az Austrian Airlines is kínál olcsó Budapest – Zágrábba repülőjegyet.

 

Zágráb

Bár Zágráb a magyarok egyik nagy kedvence, mégsem csupán magyar turistákkal lehet itt találkozni, mivel a közép-európaiaknak itt kell áthaladniuk, ha az Adriára szeretnének eljutni. A várost két részre lehet osztani, és mind a két rész tartogat meglepetéseket, látnivalókat. Az egyik részében, amit alsóvárosnak is hívnak, széles sugárutakkal, valamint szecessziós épületekkel találkozhatunk, míg a felsőváros egy középkori városra emlékeztet leginkább. Kiváló fekvésének köszönhetően, mint főváros szinte egyedülálló egész Európában.

A Mária Mennybemenetele Székesegyház Zágráb leghíresebb és legismertebb épülete. A helyiek méltán büszkék a templomra, hisz 1217-ben kezdték el építeni, ám a háborúknak valamint a földrengéseknek köszönhetően szinte a földdel lett egyenlő, de sikerült teljes pompájában újjáépíteni.

Ha igazi mediterrán szórakozásra vágyunk, keressük fel a Tkalciceva utcát. Ez az utca a valamikori Zágráb pompáját idézi. Rengeteg étterem, bár, kávézó várja az éhes vagy fáradt turistákat, hogy egy kávé vagy egy pohár bor mellett megpihenhessenek. Ezen kívül sok galéria is működik az utcában. A galériák nagy része valamikori palotákban kaptak helyet, melyeket korhűen újítottak föl.

A városi állatkert, valamint a Maksimir park felhőtlen kikapcsolódást jelent nemcsak a gyerekek számára. A parkban mesterséges tavak, pavilonok és egy kilátó is található, így akár családi piknikezéseknek is kitűnően megfelel. Nem ritka, hogy a helyi családok itt találkoznak a nagyobb rokonsággal