Split repülőjegy

Split repülőjegy

Split repülőjegy

Ha a Splitbe szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Split repülőjegy árak oldalunkat.

Splitbe a nyári időszakban jóval több légitársaság indít repülőjáratokat, de közvetlen menetrendszerinti Budapest Split repülőjegyet akkor sem lehet foglalni. A Malév 2009-ben indította el Budapest Split repülőjáratát, de a megszűnésük óta egyik légitársaság sem indított ilyen repülőjáratot.

Talán a Malév volt repülőjárata, talán más az oka annak, hogy még 2012-ben a nyári hónapokban is több százan keresnek Split repülőjegyet, mindenesetre picit meglepő, hogy egy autóval is kényelmesen ~8 óra alatt elérhető úti célra keresnek repülőjegyet (Autóval ráadásul olcsóbb, ha 4-en ülnek egy autóban, fejenként ~15-20 eFt az útiköltség)

Közvetett, átszállásos Budapest Split repülőjegyet a Lufthansa, az Austrian Airlines kínál csak, de Bécsből közvetlen Croatia Airlines járattal is ide lehet repülni.

 

Mikor érdemes Split repülőjegyet foglalni

Mint minden horvát településen, Splitben is a július és az augusztus jelenti a csúcsszezont. Ilyenkor a szállodák és a strandok csordultig megtelnek, nem könnyű olcsó szállást találni. A repülőjegyek ára Splitbe nyáron nem drágább, mert bár többen keresnek, de több légitársaság is kínál Split repülőjegyet.

Mivel a téli hónapokban gyakorlatilag az üzletek, kikapcsolódási lehetőségek is bezárnak, a legjobb, ha vagy közvetlenül a csúcsszezon előtt, vagy az után repül Splitbe.(június, szeptember, október).

Split

A Horvátországban található Split az Adriai-tenger egyik legszebb városa, az európai turisták kedvelt célállomása. Bár elővárosaival együtt is alig haladja meg lakossága a félmilliót, messze a legnagyobb dalmáciai város, egyben Horvátország második legnagyobbja, valamint a térség egyik legfontosabb közlekedési csomópontja.

Split a térség egyik legrégebbi városa, körülbelül 1700 éves, de a régészeti leletek arra utalnak, hogy már időszámításunk előtt háromszáz évvel ezelőtt is létezett itt egy görög kolónia. Történelmi jelentőségre elsősorban azért tett szert, mert hosszú ideig itt élt Diokléciánusz római császár. A város maga is a császár egykori palotája köré épült, amely a világon egyedülálló, mivel a történelem során szinte állandóan lakták. A császári palota komplexuma napjainkban a világörökség része, a császár maga is itt lett eltemetve.

Split a horvát kultúra egyik fellegvára, ahonnan számos híres művész származik. Sok múzeum és galéria is található itt, többek között a Régészeti Múzeum, Horvátország légrégebbi ilyen intézménye, ahol mintegy 150 ezer darabból álló gyűjteményt tekinthetnek meg a látogatók.

Az ide látogatók emellett számos kikapcsolódási lehetőséget is találnak, a szubtrópusi-mediterrán klíma és a gyönyörű, azúrkék tenger kiváló lehetőséget biztosít a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Split repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Split egyetlen repülőtere a Split Nemzetközi Repülőtér (SPU) várostól 20 km-re nyugatra fekszik. (Trogir -től 6 km-re fekszik).

A repülőtérről bejuthat busszal Splitbe aa Pleso Transport buszaival. Ezek a buszok reggel fél 6 tól este 6-ig közlekednek 1-1,5 óránként.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, a 37-es (Trogir és Split között közlekedik) és 38-as busz (Split repülőtértől Split belvárosáig közlekedik) nem messze a repülőtértől áll meg.

Split időjárása, éghajlata

Splitnek mediterrán éghajlata van, a nyár száraz és forró, a tél enyhe és csapadékos.

A legmelegebb július közepétől augusztus közepéig van, ilyenkor a maximum hőmérséklet átlaga közel 30 fok, a csapadék minimális.

Szeptemberben és júniusban a maximumhőmérséklet átlaga 26, októberben 20 fok körül van. A tenger hőmérséklete általában június elejétől szeptember végéig 20 fok felett van és ebben az időszakban a minimum hőmérséklet átlaga 18 fok fölött van.

A leghidegebb és legcsapadékosabb december és január, ilyenkor a minimumhőmérséklet átlaga 5 dok, a maximum hőmérséklet átlaga 11 fok körül van Splitben.

Split adatok

Alapadatok

  • Lakosság 190 250 Fő
  • Területe 63 km2
  • Időzóna GMT+1
  • Ország Horvátország
  • Pénznem Kuna (Kn)

Split repülőterei