Horvátország repülőjegy

Horvátország repülőjegy

Horvátország repülőjegy

Horvátország az egyik legkedveltebb nyaralási célpont a magyar turisták körében, igaz az esetek nagy részében, ha nem minden esetben nem repülővel, hanem autóval utaznak ide.

Tény, hogy ha négyen ülnek az autóba, akkor sokkal olcsóbb is eljutni Horvátországba, mint repülővel, viszont, ha egyedül utazik, akkor már lehet, hogy a repülőjegy olcsóbb, nem beszélve az időről, hiszen ha repülőjegyet foglal sokkal gyorsabban eljuthat Horvátországba, mint autóval.

Horvátországba jelenleg csak Zágrábba lehet eljutni közvetlen repülőjárattal a Qatar Airways jóvoltából, de átszállással el tud jutni Dubrovnikba, ahová az Austrian Airlines, és a Lufthansa kínál repülőjegyeket, illetve Splitbe, ahová szintén az előbb említett két légitársaság kínál repülőjegyeket átszállással.

 

Népszerű úti célok Horvátországban

 

Dubrovnik

Dubrovnik repülőjegy

Horvátországban található ez a gyönyörű város, aminek az óvárosa 1994 óta a Világörökség része. Horvátország legszebb és legismertebb üdülőhelye. Minden évben több millió turista keresi föl, legtöbben Európából, hogy itt...

Bővebben »

Split

Split repülőjegy

A Horvátországban található Split az Adriai-tenger egyik legszebb városa, az európai turisták kedvelt célállomása. Bár elővárosaival együtt is alig haladja meg lakossága a félmilliót, messze a legnagyobb dalmáciai város, egyben Hor...

Bővebben »

Zágráb

Zágráb repülőjegy

Bár Zágráb a magyarok egyik nagy kedvence, mégsem csupán magyar turistákkal lehet itt találkozni, mivel a közép-európaiaknak itt kell áthaladniuk, ha az Adriára szeretnének eljutni. A várost két részre lehet osztani, és mind a két r...

Bővebben »

Horvátország

Az utóbbi évtizedek egyik igen kedvelt nyaralóhelye a csodálatos tengeröblökkel tarkított, kellemes nyári hőmérsékletű, barátságos és könnyen megközelíthető Horvátország. Nem csoda, hogy a hazánktól délre fekvő állam egyik igen jelentős bevételi forrása az idegenforgalomból származik, és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy rászolgáljanak a turisták bizalmára.

A csillogó tengervizű, napfényes strandok közelében barátságos, hangulatos kisvendéglők várják a vendégeket, ahol a horvát konyhára jellemző tengeri ínyencségeket van lehetőségünk kipróbálni. Leginkább a tengerparti nyaralásokat kedvelők körében népszerűek a horvát partok, azonban a városnézések kedvelőinek sem kell lemondaniuk az ország megismeréséről.

A kellemes hangulatú Póla (horvátul: Pula), ahol egyébként a horvát és az olasz is hivatalos nyelv, jelentős, 3000 évnél is régebbi történelmi múltra tekint vissza. A város központjában található a hatalmas, 23 000 fő befogadására alkalmas csodálatos római amfiteátrum, mely ma is koncertek, rendezvények helyszíne. A gyönyörű városka utcáin bolyongva hamar átragad ránk a hamisítatlan horvát életérzés.