Rotterdam repülőjegy

Rotterdam repülőjegy

Rotterdam repülőjegy

Ha a Rotterdamba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Rotterdam repülőjegy árak oldalunkat.

Közvetlen Budapest – Rotterdam repülőjegyet jelenleg csak a Transavia légitársaság kínál heti 3 alkalommal, de átszállással a Lufthansa, az Austrian Airlines, a British Airways, és a Brussels Airlines légitársaságok is kínálnak olcsó Rotterdam repülőjegyet.

 

Rotterdam

Dél-Hollandia egyik kereskedelmi központja Rotterdam, melyet „Európa Kapujának” is neveznek. Maga Rotterdami Erasmus is itt született, aki nemzetközileg is ismert és elismert németalföldi humanista tudós, szerzetes, filozófus és teológus volt. Rotterdamot 2001-ben Európa kulturális fővárosának választották, melyhez nagyban hozzájárult a város saját zenekara, a Rotterdami Filharmonikusok.

Hollandia második legnagyobb városa egyfajta reneszánszát éli építészeti projektjeivel és éjszakai életével, ezenkívül nyári fesztiválok és egyéb események járulnak hozzá Rotterdam multikulturális jellegéhez és sajátos identitásához.

Az 1929-ben épült Van Nelle Fabriek egyike a modern gyáraknak, ami tulajdonképpen emlékműként funkcionál. A 186 méter magas Euromast igazi turisztikai attrakciónak számít, mely a Nagy Tornyok Világszövetségének tagja. A kilátó tetejéről rá lehet látni szinte az egész városra, érdemes hát feljutni a legtetejére, hogy onnan jártassuk végig szemünket Rotterdam „madártávlati” vonalán.

A Laurenskerk, vagyis a Szent Lőrinc templom fontos történelmi események színtere volt, és nem egy viszontagságot kellett átélnie. A Rotterdami közösség rugalmasságának szimbólumaként tartják számon.

A város neves emberei között szerepel Robin van Persie és Leo Beenhakker futballista is, akik tehetségükkel öregbítik Rotterdam hírnevét.

Rotterdam kiváló célpont mindazok számára, akik kíváncsiak arra, hogy mi is történhet a Benelux-államok felségterületén. Az élmény garantált, a város magáért és magáról beszél.

Rotterdam repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

A Rotterdam – Hága Repülőtér (RTM) a városközponttól észak-nyugatra fekszik 8,7 km-re. Mivel Hágához is közel fekszik a repülőtér (18,7) km, ezért a repteret mindkét város repterének szokták mondani.

A reptérnek nincs nagy forgalma, alig több 1 milliónál éves szinten, de így is a 3. legforgalmasabb repülőtere Hollandiának.

Rotterdamban chip-kártyás a tömegközlekedés, ezért ha ezzel szeretne bejutni a központba, előbb egy ilyen kártyát kell beszereznie, amit az újságárusoknál is meg tud vásárolni. Az E jelzésű Metro (RandstadRail) Hágából Rotterdamba közlekedik a repülőtér érintésével, így ezzel mindkét városba el tud jutni. Rotterdam központja 5-7 perc, Hága központja 25 perc az E metróval.