Hága repülőjegy

Hága repülőjegy

Hága repülőjegy

Ha a Hágaba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha repülővel szeretne Hágába eljutni, Budapest – Rotterdam repülőjegyet kell foglalnia, mivel Hágának nincsen repülőtere. A rotterdami repülőtér 18 Km-re fekszik Hága belvárosától, ami nem nagy távolság, picivel több, mint Budapest belvárosából a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

Rotterdamba indulnak közvetlen repülőjáratok Budapestről, a Transavia légitársaság kínál ilyen repülőjegyet. Ha a közvetlen repülőjegy nem felelne meg önnek, átszállással a Lufthansa, kínál még olcsó jegyeket.

 

Hága

Hága, Hollandia harmadik legnagyobb városa, a holland közigazgatás székhelye is egyben. A hollandok által csak Den Haag néven emlegetett város – teljes nevén Des Graven Hage, vagyis „A gróf sövénye” – több mint 700 éves múltra tekint vissza, sőt a XI. századból is vannak rá utalások, nevével 1242-es feljegyzésekben találkozhatunk, ugyanis Thierry grófnak itt voltak vadászterületei, és vélhetően hozzá köthető a Des Graven Hage elnevezés. A néhai vadászlakot később II. Vilmos bővíttette kastéllyá, amely az idők során egyre többször került átépítésre, és így fejlődött körülötte lassacskán egy egész város.

Hollandia egészen sajátos hangulattal rendelkezik az európai országok között, és városai közül Hága egyike a leglátogatottabbaknak, népszerűsége és szépsége nem marad el a két nagyobb város, Rotterdam és Amszterdam mögött. A városba látogatva megcsodálhatjuk a királyi család rezidenciáját, valamint megtekinthetjük a Binnenhofot, vagyis a holland parlament épületét. A Mauritshuis egykor hercegi palota volt, ma azonban már képtárként működik, ahol számos németalföldi festőművész alkotásában gyönyörködhetünk. Említést érdemel továbbá a Madurodam makettpark, amely Hollandia híres épületeinek és tájainak kicsinyített másaiból álló miniváros. Hága rendkívül sok látnivalót kínál a turisták számára, ezért ideális úti cél lehet, amennyiben kimerítő városnéző programra vágyunk.