Eindhoven repülőjegy

Eindhoven repülőjegy

Eindhoven repülőjegy

Ha a Eindhovenba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Eindhoven repülőjegy árak oldalunkat.

Eindhovenbe közvetlen, átszállás nélküli repülőjegyet csak a Ryanair és a Wizzair fapados légitársaságok kínálnak, de átszállással a KLM hagyományos légitársaság is kíná Eindhoven repülőjegyet.

 

Mikor érdemes Eindhoven repülőjegyet foglalni

Eindhovenbe, csakúgy, mint Amszterdamba a legtöbb turista a tulipán szezonban (április, május) és a nyári hónapokban van. Ilyenkor a szállás drágább, de a repülőjegy ára nem feltételemül drágább ilyenkor Eindhovenbe.

Ha az időjárást is figyelembe vesszük, talán a legjobb, ha áprilisban (ekkor e legkevesebb a csapadék, de az átlaghőmérséklet már 10 fok fölött van), illetve szeptemberben repül Eindhovenbe, ilyenkor várhatóan olcsóbb a szállás és a repülőjegy.

Eindhoven

Eindhoven városa a hollandiai Észak-Brabant tartományban található, az ország ötödik legnagyobb városa, része egy több mint kétmillió lelket számláló nagyvárosi régiónak. Nem csak gazdag történelme, látnivalói és pezsgő kulturális élete okán ismert, de többek között azzal is büszkélkedhet, hogy 2011-ben a világ legintelligensebb közösségévé választották.

A város több mint nyolcszáz éves múlttal rendelkezik. Sokáig meghatározó kereskedővárosként működött, a XIX. században pedig az ipari forradalom virágoztatta fel, többek között itt alapították meg a Philips villanykörte-gyárat is.

A város, bár történelme messzire tekint vissza, igen kevés megmaradt történelmi látványossággal rendelkezik. Ennek legfőbb oka az, hogy a második világháború során jelentős károkat szenvedett, a város nagy része megsemmisült, az újjáépítés során pedig főleg a modern épületekre helyezték a hangsúlyt. A történelmi örökség megőrzését sajnos kevéssé tartották szem előtt a század második felében – ekkor rombolták le többek között a régi neogótikus városházát is. Ugyanakkor a város a holland indusztriális építészet középpontjává vált, számos gyönyörű épület található itt.

A város híres street art alkotásairól, melyekből több száz található elsősorban a gyönyörű és számos parkokban. Múzeumai, színházai kiváló lehetőséget biztosítanak a kulturális szórakozásokat kedvelők számára, de a város híres rekreációs központként is. Eindhoven minden évben több tucatnyi fesztiválnak és ünnepségnek ad otthont, ahol bárki felhőtlenül szórakozhat.

Eindhoven repülőterei, bejutás a városba, transzfer, közlekedés

Eindhovennek egy repülőtere van az Eindhoven Nemzetközi Repülőtér (EIN), ami 8 km-re nyugatra fekszik a várostól.

Ha tömegközlekedéssel szeretne bejutni a városba, töb busszal is megteheti. A 401-es busszal Eindhoven főpályaudvarra tud eljutni, a busz hétköznap 10, hétvégén 15 percenként indul, a jegy ára 2,03 €. Ha Eindhoven külvárosaiba szeretne eljutni, a 103-as busz Veldhoven-be megy, a 145-ös busz Best-be a repülőtérről.

Eindhoven időjárása, éghajlata

Mivel Eindhoven már viszonylag távolabb fekszik az Északi-tengertől, az óceáni éghajlat már kevésbé érezteti hatását. Ugyanakkor Eindhovenben is gyakran esik,érdemes esőkabátot is csomagolni, ha ide utazik. A legcsapadékosabb hónap június és december, a legkevesebb eső áprilisban esik.

A hőmérsékletre is csak kisebb hatása van a tenger, illetve a Golf-áramlat közelsége. Télen a minimumhőmérséklet átlaga fagypont környékén van, január és február a leghidegebb.

A legmelegebb hónap július és augusztus, ilyenkor a maximum hőmérséklet átlaga 22-23 fok Eindhovenben.

Mit érdemes Eindhovenban megnézni

Ha Eindhovenbe foglalt repülőjegyet érdemes a város főbb nevezetességeit megnézni. Érdemes elmenni a város híres focicsapatának a PSV Eindhovennek a stadionjába, a Philips Stadionba. Ha már Philips érdemes elmenni az 1891-be épült Első Philips izzógyárba, ahol egy múzeumba mutatják be, hogy milyen fontos szerepet töltött be a gyár a villanykörték evolúciójában.

Ha szereti a kortárs művészetet, menjen el a Van Abbemuseum-ba, ahol a kortárson kívül Picasso, Appel és Mondriaan munkákat is megtekinthet.

Ha szabadidős kikapcsolódásra vágyik Eindhovenben,menjen el a Genneper Parkba, ahol a sok bicikli és sétaút mellett megtekinthet egy öko farmot és a Skanzenek is ez a park ad otthont. Ha érdekli a történelem és a néprajz, menjen el a Skanzenbe is, ahol a kiállításokon kívül ki is lehet próbálni az ősi mesterségeket.

Eindhoven adatok

Alapadatok

  • Lakosság 209 700 Fő
  • Területe 89 km2
  • Időzóna GMT +1
  • Ország Hollandia
  • Pénznem Euro (€)

Eindhoven repülőterei