Amszterdam repülőjegy

Amszterdam repülőjegy

Amszterdam repülőjegy

Ha a Amszterdamba szóló repülőjegyeket szeretné összehasonlítani, csak adja meg a fenti repülőjegy keresőben az indulás és visszaút dátumát (ha csak egy irányba keres repülőjegyet, hagyja a vissza út dátumát üresen).

Ha csak a repülőjegy ára számít, függetlenül az időponttól, vagy a kint tartózkodás hosszától, nézze meg Amszterdam repülőjegy árak oldalunkat.

A legkeresettebb Budapest Amszterdam repülőjegyek a KLM repülőjegyek, amelyek közvetlenek, de átszállással repülhet Austrian Airlines-szal, Lufthansával, Swiss-szel, Czech Airlines-szel is.

 

Mikor érdemes Amszterdam repülőjegyet foglalni

Amszterdam a "tulipán szezon"-ban a legzsúfoltabb, áprilistól május közepéig, és július, augusztusban. Ebben az időszakban foglalnak a legtöbben repülőjegyet Amszterdamba, így ha olcsó repülőjegyet szeretne foglalni, ne ezeket az időszakokat válassza.

Decembertől márciusig utaznak ide a legkevesebben, ekkor a legolcsóbb Amszterdamba repülőjegyet foglalni. Ebben az időszakban számos kulturális rendezvény van, így nem fog unatkozni, ha ekkor repül oda.

Amszterdam

1813 óta Hollandia a tulipán és szélmalom országának fővárosa, nevének jelentése: gát az Amstelen. Azért kapta ezt a nevet, mert az Amstel-folyó partján fekszik. Ha meg akarunk tudni valamit a holland kultúráról, akkor a fővárosában kezdjük, mivel ez a hely magába zsúfol mindent a holland építészetről, művészetről, kultúráról a középkortól kezdődően egészen napjainkig.

Azok a helyek, amelyeket feltétlenül látnunk kell itt: a Nieuwe Kerk (Új Templom), ami számos jeles történelmi esemény helyszínéül szolgált és szolgál a napjainkig, az Oude Kerk (Öreg Templom), a város legrégebbi műemléke. Amszterdam leghíresebb parkja a Vondelpark, továbbá a Begijnhof, a város egyik központi része telis-tele régi, a történelmet idéző, tipikusan a hollandokra jellemző építészeti stílusban felépített házakkal, a Királynő épülete a város főterén, melyet Európa legnagyobb épületeként tartanak számon, a Nyugati templom, Európa legelső protestáns temploma és egyben Rembrandt híres holland festőművész temetkezési helye is. De megemlíthetjük még a tulipánpiacot is, hiszen Hollandia egyik legismertebb szimbóluma a tulipán vagy az Albert Cuyp piacot, ahol több mint 300 stand közül válogathatjuk ki a szuveníreket. Szuvenírként mindenképpen vigyünk haza magunkkal egyet Hollandia másik szimbólumából is a híres, nyárfából készült holland fapapucsból.

Amszterdam szállás

Amszterdam szállás

Ha Amszterdamba szeretne olcsó szállást foglalni a repülőjegye mellé, Amszterdam szállás oldalunkon teheti meg.

Szálláskeresőnk több, mint 30 nagy szállás kereső és foglaló rendszer Amszterdam szállás ajánlatait gyűjti össze egy helyen. Csak párat megemlítve ezek közül a szállás kereső és foglaló rendszerekből: Agoda, Booking.com, HostelBroker, Hotels.com, Otel.com.

Amszterdam szállás 3 154 Ft/fő/nap-tól »

Amszterdam látnivalók

Amszterdam látnivalók

Amszterdam Hollandia fővárosa, híres a csatornáiról, és keskeny kis utcáiról, nameg arról, hogy itt legálisan lehet kanabisz származékokat fogyasztani de csak az értékesítő helyeken (az utcán nem). Amszterdamban számos látnivaló van, ha egy városnéző körútra indulunk, érdemes biciklit kölcsönözni, nagyon sokan bicikliznek, illetve ne hagyja ki a hajókázást a csatornákon. Lehetőség van egy olyan jegy, Amsterdam Card, megvásárlására, amely az összes amszterdami múzeumba jó, illetve használhatjuk a tömegközlekedést és egy sétahajózást.

Amszterdam latnivalók bővebben »

Amszterdam időjárás, éghajlat

Amszterdam időjárás

Mivel Amszterdam gyakorlatilag az Északi-tenger partján fekszik, éghajlata óceáni, amit a nyugati szél erősen befolyásol. AZ óceáni éghajlatnak köszönhetően Amszterdam csapadékosabb, mint Budapest.

A telek enyhék, a leghidegebb januári hónap átlaghőmérséklete közel 3,4 °C, ami 4 fokkal magasabb, mint Budapesté, a csapadék télen is jóval több, mint nálunk.
A nyarak nem olyan melegek, mint Magyarországon, augusztusban van a legmelegebb, csakúgy, mint nálunk, de az átlaghőmérséklet 3 fokkal alacsonyabb.
A tavaszi és őszi hónapokban is alacsonyabb a hőmérséklet, mint nálunk.

Amszterdam időjárás bővebben »

Amszterdam repülőtér

Amszterdam repülőtér

Amszterdamnak egy repülőtere van a Schiphol (AMS) repülőtér, ami 18 km-re dél-nyugatra fekszik Amszterdam belvárosától.
Amszterdam repteréről számos busz indul a belváros felé, még éjszaka is, melyekről bővebben itt olvashat.
Vonattal is bejuthatunk Amszterdamba, amelyre a jegyeket a sárga jegy automatáknál lehet megvenni a repülőtéri állomáson, az út 15 percig tart.
Vannak kék reptéri kisbuszok is, amelyek több helyen megállnak, ha több az utas, itt foglalhat ezekre helyet.
Taxival is utazhatunk Amszterdam belvárosába, de ez nem olcsó megoldás, mivel egy km viteldíja 1,5 €

Amszterdam repülőterek bővebben »

Amszterdam adatok

Alapadatok

  • Lakosság 740 000 Fő
  • Területe 204 km2
  • Időzóna GMT +1
  • Ország Hollandia
  • Pénznem Euro (€)

Amszterdam repülőterei