Heineken Experience, Amszterdam látnivalók

Heineken Experience

Heineken Experience

A világszerte híres és elismert Heineken sörmárka legnagyobb látogatóközpontja Amszterdamban, egy történeti sörgyárban található. Az üzemet eredetileg 1867-ben építették, és egészen 1988-ig a Heineken fő sörgyáraként működött, amíg a külvárosban nem építettek egy nagyobb, modernebb üzemet. Azóta a régi Heineken Brewery épülete Heineken Experience néven a turisták, érdeklődők kíváncsiságának kielégítését szolgálja.

A turistaközpontot 1991-ben nyitották meg a nyilvánosság számára. A gyár hamar az egyik leglátogatottabb amszterdami turistacélponttá vált. Jelenlegi nevét 2001-ben vette fel. Hogy új céljának maradéktalanul megfeleljen, az üzemet úgy alakították át, hogy a látogatók a sörgyártás minden részletébe alapos betekintést nyerhessenek. A túra során nem csak a sör előállításának fázisait mutatják be, de számtalan, a márkához kapcsolódó történeti tárgy is kiállításra került. Ezeket a 2008-as renováció után már négy szinten tekinthetik meg az érdeklődők, találhatóak itt termékminták és interaktív tárlatok is, amelyek a legújabb technológiák segítségével adják át az információkat.

Az átalakított üzem nem csak a márka számára fontos, fontos része az Ipari Örökségek Európai Útvonalának is, amely 29 európai országban 845 helyet foglal magába.

(a kép forrása: Mtcv)

 

?!