Élő repülőgép radar

Élő repülőgép követő radar

A fenti térképen valós időben követheti az utasszállító repülőgépeket. Szeretné tudni, hogy az a repülőgép, ami épp most szállt el a feje fölött hová tart, vagy milyen típusú repülőgép? Csak keresse meg a saját helyzetét a lenti térképen, majd kattintson a repülőgépre, és megkapja a kérdésére a választ.

 

 

A térkép jobb oldalán található fogaskerékre kettintva tudja beállítani a térkép mértékegységeit (sebesség, magasság, távolság)

Szintén a baloldali menüben a tölcsérre kattintva tudja filterezni a térképen megjelenő repülőgépeket, így könnyedén ki tudja választani azt a repülőgépet, amelyet követni szeretne a térképen.. Szűrheti légitársaság szerint, a repülőgép típusa szerint, vagy akár a repülőgép magassága és sebessége alapján is.

Ha megtalálta a radaron azt a repülőgépet, amelyet követni szeretne a repülőgépre kattintva bővebb információkat is meg tudhat az adott járatról, hogy honnan hová repül, mekkora a sebesség, milyen magasan repül, melyik légitársasághoz tartozik mior szállt fel és mikor fog leszállni.

A fenti élő repülőgép radar úgy működik, hogy begyűjti a repülőgépek ADS-B hírcsatornán leadott adatait (név, pozíció, úti cél stb), és ezt jelenik meg egy Google térképen.

Ha éppen nem találja a térképen repülőgépet, amit keresne, nem azt jelenti, hogy az adott területről nincs információ, nézzen vissza később, friss adatokért.

Ha nem találja az adott repülőgépet a radaron, annak az is lehet az oka, hogy az adott gép még nem használja az ADS-B technológiát.

A fentiekből világosan látszik, hogy ez az élő repülőgép radar navigálásra nem használható, csak tájékoztató jelleggel tettük ki az oldalunkra.